Belföld | Tarlós BKK Fekete könyv tömegközlekedés
2013. november 24. 13:16

Horváth Csaba bemutatta Budapest Fekete Könyvének III. részét

"Tárgyszerűen és tényszerűen: Budapest ma egy kifosztott város. Költségvetése csaknem a felére csökkent, a városvezetés a kormány bábja, önálló döntései alig vannak" - fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzáfűzve: a városvezetés lényegében csak arról tud dönteni, amit Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagy, s ezek többsége nem a budapestiek érdekeit szolgálja.

Horváth Csaba közlése szerint a 220 oldalas, az MSZP honlapján elérhető virtuális kiadványban 198 megszegett ígéret, 112 hazugság, 515 ostoba döntés a Tarlós-féle városvezetés elmúlt három évi mérlege. Mindezek alátámasztására azt mondta, a főváros kórházait elvették, majd eladósították, a várólisták "reménytelenül" hosszúak, az orvosok és ápolók menekülnek az országból.

A jelenlegi városvezetés - szerinte - az iskolák "lenyúlásához" is asszisztált, és mára oda jutottak, hogy a legelesettebbeket üldözik leginkább. "Ma Budapesten bűn szegénynek lenni" - mondta. Az ellenzéki politikus "kárleltára" szerint a színházak igazgatóinak kinevezésénél a pártmegbízhatóság az egyetlen szempont. A főváros korábbi jó ütemű fejlődése megrekedt, nincsenek új fejlesztések. Beszélt arról is, hogy a Budapesti Közlekedési Központ, amely "csodafegyvernek" volt kikiáltva, a káoszt szervezi és nem a közlekedést.

Horváth Csaba, aki az MSZP alelnöke, közölte: az immár harmadik alkalommal megjelentetett, a főváros "tönkretételéről" szóló könyvet ebben a formában utoljára állították össze. A következő "ítéletet" jövő tavasszal és ősszel már a budapestiek fogják a választások alkalmával kimondani az ország és a város vezetésére - fogalmazott.

Kijelentette, megígéri a budapestieknek, hogy "a jóérzésű, jó szándékú fővárosiakkal, a józan ész többségének erejével megállítják a rossz folyamatot". Az MSZP fővárosi programját érintő kérdésekre válaszolva Horváth Csaba elmondta, a koszos utcaképek megszüntetése érdekében a belvárosban húsz méterenként szemeteseket helyeznének ki. A budapesti tömegközlekedési díjak csökkentését jó iránynak tartják, azt továbbvinnék - mondta.
 

A "letöltések" fülnél a fekete könyv "pdf" formátumban hozzáférhető.