mszp.hu | Belföld | bkv költségvetési hiány Városliget
2015. november 20. 16:08

Horváth Csaba válasza Tarlós Istvánnak: legyen tökös!

Elutasítjuk a Városliget építési szabályzatának módosítását – jelentette ki Horváth Csaba, aki szerint semmi nem indokolja, hogy a ligetet felszámolják a készülő környezetrombolással. Mint mondta, 2018-ban le kell állítani ezt a beruházást, és máshol, máshogy épül majd meg az a „múzeumi szükséglet”, amire Budapestnek és az ideérkező vendégeknek szükségük van.

Budapesti frakcióvezetőnk bírálta a fővárosi közlekedés felelőseinek stratégiáját: a BKV-nál karbantartókat bocsátottak el, miközben rendszeresek a buszkiégések, villamosütközések, metrókiégések és leállások. Ezek nem támasztják alá az elbocsátásokat, hanem éppen az ellenkezőjét bizonyítják.

Üdvözölte, hogy a kormány, ha lassan is, de előbb-utóbb átutalja, ami jár a BKV-nak. Tarlós Istvánt viszont felszólította, hogy „legyen tökös, ne tárgyaljon sameszokkal”, és ragaszkodjon ahhoz, hogy Orbán Viktor személyesen mondja a szemébe, a főváros megkapja azt a 15 milliárd forintot, ami még mindig hiányzik a közlekedés költségvetéséből. Horváth Csaba javasolta, hogy Tarlós István kérje el a késlekedésért járó kamatokat is, hiszen azok összege 19 ezer budapesti gyermek számára tenné lehetővé egy hónapra az ingyenes étkeztetést.

Kapcsolódó párttagok