MTI/mszp.hu | Belföld | Elios OLAF
2018. január 17. 15:23

Hozzák nyilvánosságra az OLAF által kifogásolt negyven ügyet!

Az MSZP annak a negyven ügynek a nyilvánosságra hozását kéri, amelyben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szerint az uniós forrásokat szabálytalanul használták fel Magyarországon.
Legény Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, azt szeretnék, ha nemcsak a 4-es metró vagy az Elios Zrt. ügyét ismerné meg a közvélemény, hanem mind a negyvenet.
    
Elmondta, írásbeli kérdéssel fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, mert az ő felügyelete alá tartozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amelynek központi irányítása alá tartozik önálló főosztályként az OLAF magyar koordinációs irodája.
    
Az OLAF minden vizsgálatát ismernie kell a nemzetgazdasági miniszternek - jegyezte meg.
    
Legény Zsolt szerint a negyven ügynek komoly költségvetési kihatása is lehet; az Elios-ügyben 12 milliárd forint "visszakérésére" tett javaslatot az uniós hivatal.
    
A szocialista politikus azt firtatta, hogy Varga Mihály szerint milyen költségvetési forrásból lehet ezeket a pénzeket visszafizetni.
    
Legény Zsolt közölte azt is, Polt Péter legfőbb ügyészhez is írásbeli kérdéssel fordult, hogy megtudja, az OLAF által 2012 óta jelzett negyven ügyben milyen eljárásokat indítottak.