Belföld | rongyrázás Fidelitas
2011. december 13. 16:48

Hullócsillag, drága csillag

Ennek a bulinak a megszervezése "kifejezetten a fényűzésről, pesti szlenggel élve a vagizásról, a villantásról szólt" - mondta a Societas fővárosi vezetője, aki Török Zsolttal, az MSZP szóvivőjével közösen tartott sajtótájékoztatót a Moulin Rouge szórakozóhely előtt, a VI. kerületi Nagymező utcában.

Torzsa Sándor szerint egy politikai ifjúsági szervezet "hatalmi arroganciában soha nem ment el odáig, hogy saját magáról elneveztessen egy csillagot". Azt mondta, "ez a csillag annak a szimbóluma, hogy a hatalom megrészegíti még a legfiatalabb gyakorlóit is".

Mélyen felháborítónak nevezte, hogy "egy olyan ifjúsági szervezet, amely az elmúlt nyolc évben kardosan igyekezett képviselni az ifjúság érdekeit szavakban, amikor tettekre kerülhetne sor, akkor egymillió forintos zárt körű bulikat rendez". A Fidelitas megbukott, el kellene gondolkoznia a közéletből való távozáson - tette hozzá.

Török Zsolt a sajtótájékoztatón - amelyet "Fidelitas: Hullócsillag, drága csillag" címmel tartottak meg - rongyrázásnak nevezte a Fidelitas Moulin Rouge-ban pénteken rendezett születésnapi buliját, amely szerinte a Fidesz ifjú politikusainak újabb luxusakciója volt.

"Most nem Audit vásároltak az államtitkároknak, nem százmilliókért vettek bútort, berendezést a köztársasági elnöknek (...) most éppen a fiatal fideszes politikusok egymillió forintért buliztak" - mondta. Mint hozzátette, a bulival önmagában nem lenne baj, a gond az, hogy a Moulin Rouge-t választották ennek helyszínéül.

Kifejtette: "ezek a politikusok, akik itt buliztak, országgyűlési és önkormányzati képviselőként másnap vagy egy héttel később éppen a megszorításokról szavaznak, hogy a gyerekeknek lesz-e fűtés az iskolában, lesz-e étkeztetés az általános és középiskolában". Azt mondta, eddig "sajnos mindig úgy szavaztak, hogy ne jusson élelem a gyerekeknek, ne jusson fűtés a gyerekeknek vagy éppen egyre kevesebb pénz maradjon az emberek zsebében, miközben luxusutakra, luxusautókra vagy éppen luxusbulira jut".


A mainap.hu cikke nyomán kedden több sajtótermék arról írt, hogy a Fidesz ifjúsági szervezete a belvárosi Moulin Rouge-t bérelte ki zártkörű rendezvényre múlt pénteken. A portál értesülése szerint egymillió forintot bulizott el a 15. születésnapját ünneplő Fidelitas Budapest egyik legismertebb szórakozóhelyén. A mainap.hu arról is írt, hogy a rendezvényre maga Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, Fidelitas-elnök invitálta a résztvevőket, és a bulin jelentette be: csillagot neveztettek el önmagukról, az eddig 13558600769-es számon azonosított égitestet a Nemzetközi Csillagregisztrációs Központ hivatalosan is Fidelitasra keresztelte el.