MTI/mszp.hu | Belföld | Budapest Budapest tarlós istván
2017. szeptember 27. 11:09

Hűtlen kezelés lenne a Bálna értékesítése

Az MSZP hűtlen kezeléssel gyanúsítja Tarlós István főpolgármestert a Bálna tervezett eladása miatt, mivel arra a szocialisták szerint a budapestiek biztosan nem adtak neki felhatalmazást.
Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt sajtótájékoztatón felszólította a városvezetőt, hogy ne adja el a főváros "legikonikusabb épületét", hanem keressen olyan üzemeltetőt, aki képes szakszerűen, az épület kulturális és szórakoztató jellegének megfelelően üzemeltetni a Bálnát.
 
Az ellenzéki politikus azt is mondta, Tarlós István a Római-part árvízvédelmének megvalósítása során nem a budapestieket, hanem a "fideszes oligarchákat próbálja kiszolgálni".
 
Horváth Csaba szerint a főpolgármester alkalmatlanságát mutatja, hogy a kérdésben 27 év alatt nem sikerült közös álláspontot kialakítania az óbudaiakkal.
 
"Ha egy kupleráj nem megy, akkor nem az épületet kell lecserélni, eladni, és nem a szakmai stratégiát, hanem a madame-ot" - fogalmazott, hozzátéve, "innen is jelzem madame Tarlósnak, hogy ideje elgondolkodnia a tennivalóin".
 
Szaniszló Sándor, az MSZP másik budapesti képviselője emellett kezdeményezte a ferihegyi gyorsforgalmi út átépítését azokból a forrásokból, amelyekből a közelmúltban a Galvani-hidat és a hozzá kapcsolódó úthálózatot kívánták megépíteni.
 
Kezdeményezte azt is, hogy Tarlós István ne kössön komplex biztosítást "fideszes alkuszcégen" keresztül.
 

Kapcsolódó párttagok