Igazi fizetésemelésre van szükség!

A Fidesz-kormány fizetőssé tette az egészségügyet, és tétlenül nézi a pénzelvonás miatt szenvedő kórházak kétségbeesett küzdelmét – jelentette ki Tóbiás József, az MSZP elnöke sajtótájékoztatóján.
Húszezer szakápoló és tíz kórháznyi orvos hiányzik ma az egészségügy rendszeréből – tette hozzá. Ezen azonnal változtatni kell, ezt várja a társadalom, ráadásul az egészségügyi dolgozók sztrájkjának lehetősége is jelzi a helyzet komolyságát.
 
Tóbiás József hangsúlyozta: egy felelős kormánynak ebben a helyzetben azonnali fizetésemelésről kell döntenie. Az MSZP azt követeli, hogy 50 százalékos fizetésemelésre kerüljön sor az egészségügyben. Egy rezidens kapjon minimum nettó 200 ezer forintot, és a dologi kiadásokra, a kórházak adósságállományának csökkentésére, az eszközök beszerzésére és működtetésére további 150 milliárdot fordítson a kormány. Az MSZP be is nyújtotta a költségvetési törvény módosításáról szóló javaslatát.
 
Tóbiás József szerint két út áll a kormány előtt: vagy valódi fizetésemelést ad a szektorban dolgozóknak, vagy jön a sztrájk. Mint mondta, az MSZP az előbbit támogatja, annak érdekében, hogy mindenki megkaphassa a lehető legmagasabb szintű ellátást.

Kapcsolódó párttagok