Így élünk Európa Bangladesében

Ellentmondásosnak nevezte a Fidesz viselkedését Gúr Nándor, aki szerint ezért Orbán Viktor könnyen szembetalálhatja magát önmagával.

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz útja nem járható: hat évvel ezelőtt azt ígérték az országnak, hogy egymillió új munkahelyet teremtenek, ehelyett elüldöztek az országból félmillió szakképzett embert, akikre hazánknak szüksége van. Az utánpótlásukról sem gondoskodnak, hiszen szétverték a szakképzés rendszerét is, így nem biztosítják, hogy magyar munkavállalók a magyar gazdaság erősödését szolgálják. A politikus hozzátette, hogy közben olyan fizetéseket adnak – különösen az alacsonyabb jövedelmi sávban –, amely Magyarországot Európa Bangladesévé teszi. Kijelentette, hogy az emberek pénzét ellopták: hosszú éveken keresztül olyan járulékterheket vetettek ki, amelyek megduplázták a minimálbért terhelő járulékokat, ahelyett, hogy ezt a pénzt az emberek kezébe adták volna.

Gúr Nándor megjegyezte, hogy ezek után pedig a kormány csodálkozik, hogy a gazdasági növekedés stagnál, hogy lemaradunk, kullogunk a visegrádi országok és a többi uniós tagállam után. A minimálbér egyharmaddal-egynegyeddel kevesebb mint a cseheknél, a szlovákoknál vagy a lengyeleknél.

A képviselő figyelmeztette a kormányt, cselekednie kell, mert az a felelőssége, hogy tegyen az országért, ehelyett ők csodálkoznák az állapotokon és mantrázzák, hogy Magyarország jobban teljesít, az emberek pedig elszegényednek.

Kitért arra is, hogy habzó szájú kampány zajlik, hogy ide egyetlen menekült se jöjjön, miközben az elmúlt években kopt keresztényeket telepítettek le az országban, letelepedési kötvénnyel tízezrek jutnak Magyarországra, persze ezek a letelepedés árát megfizetik – főleg a haveroknak –, Varga Mihály pedig arról beszél, hogy több százezer embernek adunk meghívólevelet a fejlődő országokból.

Gúr alapvetésként szögezte le, hogy Magyarországon a magyar embereknek kel azoknak lenni, akik a gazdasági növekedést életrehívják. Orbán Viktor és csapata pedig tíz körömmel kapargassa a hirdetőtáblákról az elmúlt hónapokban felragasztgattak, mert az ő dolguk az ország és a benne élő szolgálata, és egy olyan helyzet megteremtése, amely a magyar emberek számára tisztes megélhetést biztosít – mondta a politikus.

Kapcsolódó párttagok