mszp.hu | Belföld | Európai Unió | Európai Unió
2018. április 27. 14:35

Európai hazafiakat toboroz Ujhelyi István

Görcsbe rándul a demokrata emberek gyomra, ha arra gondol, hogy milyen dúlást végeztek a Fidesz-kormány tagjai és képviselői az európai intézmények színe előtt az elmúlt napokban – fogalmazott Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti politikusa budapesti sajtótájékoztatóján. Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy a magyar emberek többsége – még a kormánypárti szavazók jelentős része is – pontosan tudja, hogy csak az Európai Unió biztosíthatja gyermekeinknek a biztonságot és a fejlődést, ezért Magyarországot az európai közösségben kell tartani. Ujhelyi szerint az európai fórumokon arrogánsan felszólaló kormánypártiakat nem a választási győzelem utáni gőg táplálta meggondolatlanság, hanem tudatos stratégia vezeti akkor, amikor durván nekitámadnak az európai közösségnek. Az MSZP politikusa szerint Orbán Viktor tudatosan le kívánja bontani a magyar emberek Európába vetett bizalmát és a saját bűnei miatt várható szankciókat is az Unió magyarellenes támadásaként állítja be.
„A következő hónapokban súlyos kérdések fognak eldőlni az Európai Unióban, a tagállamoknak a következő években járó források mértékétől, a Magyarország ellen indított 7-es cikkelyes eljárás végkimenetelén át az Európai Unió működésének stratégiai átalakításáig. Magyarország sorsa hosszú évekre eldől ezeknek a kérdéseknek a mentén. Hazánk érdekeit most azok képviselik, akik mindent elkövetnek, hogy Magyarországot bent tartsuk az Európai Unióban” – fogalmazott Ujhelyi István, hozzátéve: szemben Orbán Viktor hazug propagandájával, Magyarország jövője ugyanis az európai szövetségi rendszerben van. Az MSZP képviselője hangsúlyozta, hogy a kormánypropaganda elnyomó fölénye miatt az európai folyamatokkal és azok tétjével a választók többsége nincsen tisztában. Ujhelyi ezért bejelentette, hogy személyes kezdeményezéseként „európai hazafiakat” fog toborozni a következő időszakban a közösségi felületeken, hogy legyenek olyan „szószólók”, akik eljuttatják az európai ügyeket a magyar emberekhez. „Az európaiság és a hazafiság nem egymást kizáró, hanem éppen hogy egymást erősítő fogalmak. Százezer ügyvivőt, párthovatartozástól független hírnököt keresek, akik minden egyes településen, kistérségben megosztják – a többek között a Radikális Európai Demokraták mozgalmának szakértői által összegyűjtött – híranyagokat és háttérinformációkat Magyarország és az Európai Unió valós viszonyáról” – jelentette be Ujhelyi István.
 
Az MSZP politikusa az [email protected] címen várja az akcióban résztvevők jelentkezését, de építkezésre hívja őket a saját közösségi oldalán külön erre a célra nyitott fórumcsoportban is.