Belföld | veszprémi választás Kubatov-lista
2015. február 20. 16:57

Induljon vizsgálat Kubatov "fiatal gerillái" ügyében

Az MSZP arra szólítja fel Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának "fiatal gerillái" ügyében és még a vasárnapi veszprémi választás előtt hozza nyilvánosságra annak eredményét.

Márton Roland, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, a Fidesz több százezer választó adatával élhetett vissza, "alvilági módszerekkel csalhatta össze a parlamenti többséget".
    
A Fidesz Kubatov Gábor vezetésével fiatal embereket vett rá arra, hogy csoportosan és szervezetten csapják be a magyar embereket - fogalmazott. Megjegyezte, a fiatalok nem csak a Fidesz-szavazókról gyűjtöttek adatokat, hanem azokról is, akik nem szimpatizálnak a Fidesszel, vagy bizonytalanok.
    
A szocialista politikus szerint visszaélések történhettek Gyöngyösön, Miskolcon, Budapesten. "Kubatov Gábor csapatai" most Veszprémben és környékén igyekeznek összegyűjteni az ott élők adatait - jelentette ki.
    
Márton Roland szerint a Fidesz ezzel saját jelöltjét Némedi Lajost, a most vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás fideszes jelöltjét hozza nehéz helyzetbe. Hozzátette, vissza kell lépnie Némedi Lajosnak, mert nem fogadhatja el "egy bűnös, arcátlan módszerekkel dolgozó csapat" segítségét.
    
Az MSZP-alelnök azt kérte a választóktól, ha Némedi Lajos mégis elindul, akkor ne szavazzanak rá, mert azzal a törvénytelenségre és a hatalom maffiamódszerekkel történő megszerzésére ütik rá a pecsétet.
    
Az alelnök felszólította a rendőrséget arra, hogy fokozott figyelemmel kísérje a vasárnapi választást, és a törvénytelenségekre azonnal csapjon le.
    
A 444.hu pénteken azt írta, hogy egy fiatalokból álló csapat dolgozik Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója felügyelete alatt. A hírportálnak egy név nélkül nyilatkozó fiatal azt állította, a Szabad Európa Csapatnak - amelynek tagja volt - a tavalyi választások alatt sokszor törvénytelenül kellett adatokat gyűjtenie a választópolgárokról.