mszp.hu | Külföld | Németország szociáldemokrácia
2016. május 25. 11:41

Intenzívebb együttműködést Bajorország és a magyar nép között!

A szociáldemokraták egyértelművé tették, hogy intenzív együttműködésre van szükség Bajorország és a magyar nép között – jelentette ki Tóbiás József pártelnök szerdai sajtótájékoztatóján, amit Inge Auresszel, a Bajor Tartományi Parlament alelnökével közösen tartott.

A pártelnök elmondta: a mai találkozó megalapozhatja azt, hogy a Magyar Szocialista Párt és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) pártszintű és frakciószintű együttműködésének kialakítását.

Az együttműködés területei azok a kérdések, amelyek ma foglalkoztatják Európa szerte a szociáldemokratákat: hogyan lehet társadalmi jólétet és biztonságot teremteni, milyen keretekre van szükség ahhoz, hogy Európa biztonságban tudhassa 500 millió állampolgárát, miközben képes segítő kezet nyújtani az arra rászorulóknak – tette hozzá.

Inge Aures, a Bajor Tartományi Parlament alelnöke azt mondta, hogy az Európában jelentkező szociális problémák minden országban egyformán jelen vannak.

A szociális igazságosságnak mindenki számára hozzáférhető jogként kellene léteznie, ez mindannyiunk szívügye, ez a szociáldemokrácia alapja – fogalmazott.

Fontos, hogy a fiatalok idejekorán érezzék a választásokon való részvétel fontosságát, ám ehhez szükség van a civil társadalom segítségére – jelentette ki. 

A tárgyalásokon természetesen a gazdaság témaköre is megjelent, hiszen Magyarország nagyon fontos kereskedelmi partner, és mindannyiunk számára létfontosságúak a munkahelyek – tette hozzá. 

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok