MTI/mszp.hu | Belföld
2018. február 19. 12:14

Ismét összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot a testület szocialista elnöke

A teljes magyar közéletet érdeklő kérdések, például az Elios-ügy miatt jövő szerdára ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület szocialista elnöke.
Molnár Zsolt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón utalva az elmúlt időszak meghiúsult bizottsági üléseire azt mondta, nem adom fel addig, amíg "engem életben és egy darabban látnak", hogy a nemzetbiztonsági bizottság termébe bemenjenek a Fidesz-KDNP politikusai, akár Magyarország miniszterelnöke, és elmondják, mit kell tudni a teljes magyar közéletet feszítő kérdésekről.
 
Hozzátette: Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében sem volt szó arról, mit kell gondolni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről, az Elios-ügyről, vagy hogy a nemzetbiztonsági kabinetnek tagja lett a miniszterelnök kabinetfőnöke, "aki véletlenül Magyarország propagandaminisztere egy személyben".
 
A szocialista képviselő azt is firtatta, mit kell gondolni arról az egyszerűsített honosítási eljárásról, amelynek révén 5000-6000 bűnöző is magyar állampolgárságot szerzett.
 
Molnár Zsolt azt mondta, arra az estre, ha nem sikerülne megtartani az ülést - "Németh Szilárd és tettestársai" kivonulnak vagy nem mennek el - , írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy miért lett tagja a nemzetbiztonsági kabinetnek a propagandaminiszter.
 
Jelezte, a belügyminiszterhez is írásbeli kérdést nyújt be, azt tudakolva tőle, milyen nemzetbiztonsági kockázatot lát az OLAF-jelentésben és az Elios-ügyben, illetve 5000-6000 bűnöző befogadásában.
 
Ha a kérdésekre nem kapnak választ se a bizottság ülésén, se írásban, akkor a magyar embereknek jó lehetőségük lesz arra, hogy április 8-án választ adjanak a Fidesz-KDNP kormányzására - hangoztatta.
 

Kapcsolódó párttagok