Belföld | Bubi EP2014
2014. május 08. 15:31

Itt a Bubi, hol a Bubi?

Az MSZP a budapesti közösségi kerékpárkölcsönző rendszer, a Mol Bubi indulásának időpontját tudakolja a fővárosi városvezetéstől.

Tüttő Kata, az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje, a párt fővárosi frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a kölcsönözhető biciklik már egy hónapja kint vannak a fővárosi gyűjtőállomásokon, de azóta sem lehet őket használni.

Arra vigyázott a városvezetés, hogy úgy mint a Várkert Bazár esetében, ezek a biciklik kikerüljenek még április 6-a, a választás előtt - közölte a politikus a VI. kerületi Jókai utca és Zichy utca sarkán lévő gyűjtőállomáson.

Tüttő Kata elmondta, a városvezetés minden kérdésükre kitérő választ adott, így továbbra sem lehet tudni, mikor indul a rendszer.

Úgy fogalmazott, "jól látható, hogy a városházán valaki egy botot dugott a küllők közé".

A szocialista képviselő kifogásolta azt is, hogy sikerült a kontinens legdrágább közösségi kerékpárkölcsönző rendszerét létrehozni. Ismertetése szerint míg Bécsben a regisztrációs díj egy euró, addig Budapesten a tervezett díj 18 900 forint; az osztrák fővárosban ötszázezer regisztrált felhasználó van, addig a budapesti városházán optimistán húszezer felhasználóra számítanak.

Tüttő Kata a sajtótájékoztatón végén "bubimentes" vízzel koccintott Budai Bernadett MSZP-szóvivővel arra, hogy október után a helyzet jobb lesz és BuBi-val telnek meg Budapest utcái.