Járatritkítás iskolakezdésre?

Kerüljön vissza a Fővárosi Közgyűlés hatáskörébe a budapesti tömegközlekedés járatait érintő döntések meghozatala!
Horváth Csaba, a fővárosi MSZP képviselői csoport vezetője kedden budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a tervezett járatritkításokról "meglehetősen ügyetlenül hazudik" a Budapesti Közlekedési Központ és az "ügyetlen hazugság mellé ráadásul hülye is", amikor a járatritkítást az iskolakezdésre akarja időzíteni. "Tarlós eközben hallgat, mint a sült hekk" - tette hozzá az ellenzéki politikus.
 
Szavai szerint több tucat budapesti járatot terveznek ritkítani, és ezt azzal indokolják, hogy 100 millió forint megtakarítást akarnak elérni. A járatritkítási tervet a BKK találta ki 20 milliárdért - jegyezte meg.
 
Horváth Csaba szerint mindenféle egyeztetés, előzetes tanulmány nélkül akarják a járatritkítást véghezvinni, úgy, hogy az utas szeptember elsején a megállóban észleli, hogy nem jön a villamos, a busz vagy troli.
 
Elfogadhatatlan, hogy ilyen fajsúlyú kérdésekről, amelyekről korábban a közgyűlés tárgyalt, most "egy titokszobában" döntenek. Azt javasolják, hogy ezek a hatáskörök kerüljenek vissza a Fővárosi Közgyűléshez - mondta Horváth Csaba.
 
Szaniszló Sándor, az MSZP fővárosi közgyűlési képviselője kijelentette: "suttyomban" tervezik hatvan járat ritkítását, és erről még hazudnak is. Azt mondta, a BKK egyik vezetőségi tagja korábban megerősítette neki telefonon, hogy létezik a sajtó által nyilvánosságra hozott belső anyag, majd nem sokkal ezután megjelent az előterjesztés cáfolata.
 
Szerinte a járatritkítás érintené szinte a teljes belvárosi tömegközlekedést, például a 47-es és a 49-es villamost, valamint a trolikat. Az átlagban napi 28 ezer utast szállító külvárosi 50-es villamos járatait is ritkítani akarják - tette hozzá. 
 
Szaniszló Sándor közölte, kezdeményezik Tarlós István főpolgármesternél a közlekedési járatokat tartalmazó szakmai anyag, a paraméterkönyv fővárosi képviselők által megtárgyalását.
 
Mint mondta, kezdeményezik azt is, hogy a hiányzó 100 millió forint forrását a közgyűlés találja meg. Ez történhetne például a főpolgármesteri keret terhére is - jegyezte meg az ellenzéki politikus, aki kijelentette: "a lényeg, hogy a kisiskolások szeptember elsejével a fővárostól ne járatritkítást kapjanak".

MSZP - Timeline | Facebook

Horváth Csaba: meglehetősen ügyetlenül hazudik a BKK, ráadásul hülye is, amikor a járatritkítást az iskolakezdésre időzítené. http://goo.gl/RpGUEi

Kapcsolódó párttagok