Belföld, Gazdaság | Vida Ildikó NAV
2014. november 17. 14:38

Jogos és érthető minden közfelháborodás

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint jogos és érthető minden közfelháborodás Magyarországon, amíg a kormány nem tisztázza a korrupciógyanús ügyeket.

Tóbiás József hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón közölte, arra biztat minden olyan magyar állampolgárt, aki a totális állammal szemben megkívánja mutatni, hogy nem ilyen Magyarországot szeretne, vegyen részt a hétfő esti, a Közfelháborodás napjaként meghirdetett tüntetésen.

Mint mondta, örülnek, ha nem pártzászlók alatt tüntetnek az emberek. Értékelése szerint Magyarország nemzetközi elszigetelődése, a gazdasági és szociális válság miatti felháborodásról is szól a tüntetés.

Úgy fogalmazott, "a közfelháborodás teljesen jogos és érthető. Az embereknek igazuk van".

Tóbiás József szóvá tette az adójogszabályok módosítását, amelyek szerinte egyre nagyobb lyukat ütnek az egyébként is gyenge szociális védőhálón. Azt mondta, hogy az adóhivatal vezetésével szemben megingott a közbizalom, ez pedig átsugárzik magára az intézményre is.

A pártelnök szerint a kormány érdemi megoldások helyett ködösít, magyarázkodik, támad. Ezek - értékelte - egy sarokba szorított kormány jelzői.

Tóbiás József azt mondta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének lehetséges érintettsége egy korrupciós ügyben csak tünet, és ha a kormánynak bizonyítékokra van szüksége, akkor keresse meg a Legfőbb Ügyészséget, ahol 34 olyan dokumentum hever, amelyet az Európai Csalásellenes Hivatal vizsgálódása után került oda.

Kérdésre válaszolva Tóbiás József megismételte, hogy álláspontjuk szerint Vida Ildikó NAV-elnöknek le kellene mondania posztjáról, hogy a hivatal több tízezer munkatársa visszanyerhesse a köz bizalmát.