mszp.hu | Belföld | népszavazás parlament
2016. március 07. 13:08

Jogtipró-díj Orbánnak!

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes Jogtipró-díjat adott át Orbán Viktornak hétfői napirend előtti felszólalás után.

Orbán Viktor miniszterelnök csupán méltatlannak nevezte azt a helyzetet, hogy Nyakó Istvánt bőrfejű verőlegények akadályozták meg a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezés benyújtásában, miközben a kormány, a rendőrség és az ügyészség sem tett semmit – jelentette ki a politikus.

Harangozó Tamás kifejtette: a miniszterelnök által „méltatlannak” nevezett helyzet azért jöhetett létre, mert a Fidesz 2012-ben eltörölte az addig meglévő népszavazási törvényt, és elfogadta a miniszterelnök által „szerencsétlennek” nevezett szabályozást.

Mint mondta, világossá vált, nem az MSZP tehetetlenkedik, hanem egy egész rendszer mesterkedik azon, hogy ne lehessen népszavazást tartani.

El akarják hitetni egy országgal, hogy két hét alatt nem tudnak azonosítani egy tucat bőrfejűt, akikről a teljes magyar sajtó és a választási iroda kamerarendszere is felvételeket készített? Illetve hogyan történhetett, hogy Gulyás Mártonnal és társaival szemben, akik plakátokat helyeztek el az NVI épületén, hogy tiltakozzanak az ott történtek miatt, mindjárt egy fél alosztálynyi rendőr intézkedett és bűncselekmény miatt folyik ellenük az eljárás, „Tibikiéket meg azóta sem látta senki”? – kérdezte az MSZP képviselője.

A politikus szerint amíg a felelősöket nem kerítik kézre és Kubatov Gábor szerepét nem tisztázzák, őt el nem távolítják a Fidesz alelnöki és pártigazgatói posztjából, addig jogosan gondolja azt egy ország, hogy Orbán Viktor személyes utasítására meg kellett akadályozni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazást, ezt az utasítást pedig Kubatov Gábor a Fradi Security-hez köthető verőlegényekkel hajtatta végre. Ez a látszat, és ezt eddig senki nem cáfolta – tette hozzá.

Harangozó Tamás elmondta: szükség van új népszavazási törvényre, de erről csak akkor lehet beszélni, ha kiderül, mi is történt a demokrácia fekete keddjén a választási iroda épületében, így Orbán Viktornak és kormányának nincs morális tőkéje tárgyalni a jövőben népszavazási törvényről mindaddig, amíg nem tisztázódik esetleges érintettségük.

Felszólalása végén Orbán Viktornak Jogtipró-díjat adott át Harangozó Tamás.

 

Jogtipró díj Orbán Viktornak

Oszd meg te is, hadd lássa mindenki, ahogy Harangozó Tamás jogtipró díjat adott át Orbán Viktornak a Parlamentben, így emlékeztetve a Fidesz-KDNP képviselőit arra, hogy mihez adják a nevüket, amikor tétlenül nézik, ahogy bőrfejű verőlegények akadályozzák meg a vasárnapi boltzárról szóló népszavazást.

Közzétette: MSZP – 2016. március 7.

Kapcsolódó párttagok