Belföld | Raoul Wallenberg Szakközépiskola
2015. április 20. 15:41

Jogunk van a színvonalas egészségügyhöz, és a színvonalas egészségügyi oktatáshoz

Az ország és benne a főváros polgárainak joga van ahhoz, hogy színvonalas egészségügyi ellátást kapjanak és ne csak színvonalas stadionok, hanem színvonalas kórházak is legyenek az országban – mondta Horváth Csaba, pártunk budapesti frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, egy normális országban nem fordulhatna elő, hogy a fővárosban és környékén több millió embert kiszolgáló egészségügyi szakközépiskolát felszámolnak.

Mint mondta, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola egyfajta tudáscentrum, ahol a legjobb szakemberek adják át tudásukat: 1200-1300 diák tanul itt nappali tagozaton, és körülbelül 1000 esti- és levelező tagozaton.

Horváth az MSZP szolidaritásáról biztosította ki az iskola mellett kiállókat, akik fontosnak tartják, hogy az egészségügy, ami mindannyiunk életéről szól, megkapja azt a figyelmet, amit ebben az országban csak a foci érdemel ki.

Követelte, hogy az egészségügyi dolgozók mihamarabb kapják meg a járandóságaikat és azt a jövedelem-emelést, ami szükséges ahhoz, hogy a betegek mellett dolgozó ápolók és orvosok nyugodtan, a gyógyításra fókuszálva dolgozhassanak.

Egy normális országban egészen biztosan nem fordulna elő, hogy a kormány többet költ a focira, mint az egészségügyre – mondta, hozzátéve: amíg a focicsapatok megkapják a működésükhöz szükséges forrásokat, a kórházak nem.