Bdapest Bárka Színház Józsefváros
2014. augusztus 26. 16:17

Józsefvárosi összefogás a Bárka Színház megmentéséért

Bárka Színház forráshiányának rendezését sürgetik a józsefvárosi önkormányzatnál a kerület baloldali ellenzéki pártjai - mondta az MSZP kerületi listavezetője.

Komássy Ákos elmondta, mintegy ötvenmillió forintra lenne szükség ahhoz, hogy a színház ősszel el tudja kezdeni az évadot. Egy olyan kerület, amelynek tizenötmilliárd forint az éves költségvetése, ha akar, akkor tud áldozni erre a célra - hangsúlyozta a józsefvárosi összefogásban résztvevő pártok nevében.

Elmondta, hogy a VIII. kerületi képviselő-testület szerdán tartja a választások előtti utolsó ülését, ám a napirendjén nem szerepel a Bárka Színház kérdése. 

Komássy Ákos felhívta a figyelmet arra, hogy a helyi önkormányzat két éve szeretné átadni az államnak a színházat, de ez mostanáig nem történt meg.

A Népszabadság a múlt héten szombaton írt arról, hogy csőd szélén áll a Bárka Színház, tetemes az adóssága, bizonytalan a jövője, a színházvezetés nem tudja, milyen évaddal tervezhet. A színészek java felmondott, a műszak is kezd elszivárogni - írták.