Karácsony: vissza fogom hozni Magyarországra a békét

Ha a választók akaratából miniszterelnök leszek, az első dolgom az lesz, hogy visszahozzam Magyarországra a békét - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kedden Szekszárdon.

Karácsony Gergely szerint a béke volt az első, amit Orbán Viktor elvett a magyar emberektől.

Az ellenzéki politikus a város piactéri közösségi házában rendezett választási fórumon azt mondta: "Orbán Viktor egy hangos, erőszakos kisebbséget képvisel, akik ellopták a nemzet vagyonát az elmúlt nyolc évben". Karácsony Gergely úgy fogalmazott, a félrevezetett embereknek megbocsátanak, de azoknak, "akik félrevezették őket, közben lopott pénzből kampányolnak, és (...) azt állítják, hogy a változást akarók a haza ellenségei, nem".

Akárhány óriásplakáton hirdetik, hogy el akarjuk bontani a határkerítést, nem igaz; akárhány sajtótájékoztatón mondják el, hogy be akarjuk telepíteni a menekülteket, nem támogatjuk a kötelező kvótát - jegyezte meg. Közölte azt is, hogy a Fidesz elmúlt napokban tett "tíz hamis állítása" miatt feljelentést tesznek.

Az ellenzéki politikus azt mondta, programja egyszerű: "nem fognak lopni", az egészség mindenkinek jár, a jó iskolánál nincs fontosabb, az embereket megilleti a normális nyugdíj és a tisztességes fizetés. Ezeket azért nem lehet ma megvalósítani, mert "rossz emberek" kezében van a kormányzás - fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy aki változást akar, és azt, hogy "április 9-én fellélegezhessünk", annak az esélyes ellenzéki jelöltre és szövetségre kell szavaznia.

Felhívta a figyelmet: az, amit az elmúlt nyolc évben a Fidesz megvalósított, a Jobbik programjához hasonlít. "A Jobbik mondta azt, hogy el kell venni a nyugdíjpénztári megtakarításokat, le kell szállítani a tankötelezettség korhatárát, államosítani kell a tankönyvpiacot" - sorolta.

Kapcsolódó párttagok