Kártalanítás helyett elkezdték széthordani a Quaestor-vagyont

Senki ne szabotálja az eljárás lefolytatását a Quaestor-ügyben, a bűnösök minél hamarabb kapják meg a büntetésüket – szólította fel az illetékeseket Szakács László sajtótájékoztatón a Legfőbb Ügyészség épülete előtt.

Az országgyűlési képviselő jelezte, az ügyészségen készül egy vádirat, és bízik benne, hogy a bíróság le is tudja folytatni a bűnvádi eljárást. Az ügyészség feladata az, hogy teljesítse, amit a bíróság kér tőle és ne pukkantsa ki az utolsó illúzióbuborékunkat azzal, hogy nem csupán szétlopni lehet a Quaestor-vagyont, hanem még vádat sem sikerül emelni az ügyben – mondta.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a Quaestor-vagyont kezdik széthordani, az egyik legnagyobb vagyonelem, a mátraházi Lifestyle Hotel egy másik cég üzemeltetésébe került át, amely mögött Csík Zoltán, Mészáros Lőrinc strómanja, így természetesen itt rajta keresztül Mészáros Lőrinc jelenik meg.

A képviselő ebből azt a következtetést vonta le, hogy a Quaestor-vagyon üzemeltetéséből nem arra törekszenek, hogy a kártalanításokat kifizessék, a hitelezők megkapják, ami nekik jár, hanem Mészáros Lőrinchez kapcsolható cégek lefölözik ezt a hasznot – könnyű helyzetben vannak: egy bevezetett, jól menő topszállodát megkapnak üzemeltetésre, és viszik a hasznát, pedig ezt a pénzt a károsultaknak kellett volna megkapni.

A károsultakat midig az a vád éri, hogy őket a köz pénzéből kell kártalanítani, pedig ők jobban szeretnék, ha a Quaestor-vagyonból kaphatnák meg a jogos jussukat – mutatott rá Szakács László, aki arra is figyelmeztetett, hogy egyre több a felszámoló a Quaestor-ügyben, ezek egymással szemben is fel fognak lépni hitelezőként az eljárás során, és előbb fogják megkapni követelésüket, mint a károsultak.