Belföld, Gazdaság | egykulcsos adórendszer szja
2011. március 13. 14:31

Kártalanítsa a kormány a január óta kevesebbet keresőket!

A szóvivő szerint január óta az egykulcsos adórendszer miatt 1,4 millió ember keres kevesebbet, mint tavaly. Ez az adórendszer megnehezítette az emberek életét; miközben a jobban keresőknek több pénzt juttatott a zsebébe, addig a szegényektől elvont - tette hozzá. A bérkompenzációs ajánlásokkal "próbálkozik" a kormány, de azt látni kell, hogy az ajánlás és a törvény nem ugyanaz - mondta.

A szóvivő közölte: a 8 millió választópolgárból 5 millió nem a Fidesz-KDNP-szövetségre szavazott tavaly. A kormány 2,7 millió ember szavazatára hivatkozik, miközben 10 millió embert kellene képviselnie - hangsúlyozta. Kitért arra is, hogy - mint mondta - máig nem ismertek a nyugdíjrendszer módosításának részletei; a kormány azt ígérte, hogy megvédi a nyugdíjakat - fűzte hozzá. Nem dolgozták ki a devizahitelesek megsegítésének részleteit sem, a kilakoltatási moratórium nem tekinthető megoldásnak - mondta.

A kormányzó párt egymillió új munkahelyet ígért, ezzel szemben a legfrissebb statisztikai adatok "tavaly tavasz óta nem látott mélypontot" mutatnak a foglakoztatásban - tette hozzá.