Kell, hogy legyen következménye a központosított lopásnak

Az MSZP feljelentést tesz Mengyi Roland ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete, valamint hivatali vesztegetés és hivatali visszaélés bűntette miatt, valamint államtitoksértés miatt ismeretlen tettes ellen – jelentette be csütörtökön Bárány Balázs.

Pártunk elnökségi tagja csütörtökön a 168 Óra című hetilap által közölt hivatalos nyomozati dokumentumokkal kapcsolatban tette bejelentését, amelyekből világosan kiderül, hogy a Fideszben központilag lopnak. Mint mondta, a 168 Óra cikke a rendszerszintű, központi korrupcióról rántja le a leplet. A lap heti számában konkrét lehallgatási jegyzőkönyvek alapján mutatja be a fideszes pénzcsapolás rendszerét.

Ismertette, hogy az cikkben foglaltak szerint Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő 2015-ben kenőpénzért cserébe előnyt biztosított volna egy szociális szövetkezetekre szabott uniós pályázatnál. A kenőpénz költsége tízmillió forint volt: 5 millió előleg, 5 millió az ügylet után. A cikkből az is kiderül, hogy az uniós pénzek 90 százalékát egyszerűen ellopná a Fidesz, és ha rajtuk múlna, mindössze 10 százalék maradna a magyar adófizetőknek. Kilencven százalék villákra, medencékre, stadionokra, Ibizára, morzsák fizetésemelésre, nyugdíjemelésre, kórházakra, iskolákra és a leginkább rászorultak jövőjére – tette hozzá Bárány Balázs.

A politikus azonnali lemondásra szólította fel Mengyi Rolandot, mert kiderült, hogy gátlástalanul lopja a magyar adófizetők pénzét. Jelezte, hogy a történetből az a részlet nem derült ki, hogy kicsoda az a bizonyos „L”, és mekkora részt kellett neki csúsztatni, de a cikk alapján egyértelmű, hogy az ügy szálai a legmagasabb kormányzati szintekig vezetnek.

Világos tehát, hogy fokozódik a helyzet a fideszes bandaháborúban – mutatott rá, hangsúlyozva, hogy a tét nagy: Magyarország maradék, még el nem lopott forrásai, a bandaháború valódi áldozatai pedig a magyar emberek.

Megjegyezte, hogy a magyar emberek kétharmada tudja, hogy központilag korrupt az Orbán-kormány, a Mengyi-botrány újabb bizonyíték rá, hogy a fideszesek mennyire gátlástalanul lopják a közpénzeket.

Bárány Balázs felvetette a kérdést, hogy a miniszterelnök tudott-e a lopásról. Úgy vélekedett, hogy amennyiben tudott, ő maga is bűnöző, ha viszont fogalma sincs róla, mit művelnek a háta mögött az emberei, az súlyosan megkérdőjelezi a miniszterelnök alkalmasságát.

Fölösleges felszólítani a Fideszt, hogy hagyják már abba a rendszerszintű, központi lopást, mert láthatóan nem tudnak és nem is akarnak mást csinálni – mondta a politikus, aki hangsúlyozta, hogy az MSZP nem csupán feljelentést tesz az ügyben, hanem, mivel uniós pénzek ellopásáról van szó, az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz is fordul.