Belföld, Külföld | kémvád EP2014 Jobbik
2014. május 15. 16:11

Kérdések a Jobbikot ért kémváddal kapcsolatban

A politikus közölte, világosan kell látni ebben az ügyben, ezért támogatják a bizottság összehívását. Megjegyezte, szomorúak az ügy miatt, de nincsenek meglepve.

Kérdésre válaszolva elmondta:  úgy gondolja, a hétfői ülésen az Alkotmányvédelmi Hivatal megfelelő tájékoztatást fog adni arról, milyen információk alapján kezdeményezik Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését az EP-ben. Azt tartaná helyesnek - folytatta - , ha Kovács Bélát is meghallgatnák.

Ha igazak a vádak, az minden tekintetben elfogadhatatlan - hangsúlyozta.

Gúr Roland elmondta azt is, egyre inkább úgy tűnik, a Fidesz és a Jobbik között konkurenciaharc folyik, hogy ki tudja jobban kiszolgálni az orosz érdekeket. Hozzátette: világosan látszik, hogy sem a Fidesz, sem a Jobbik nem képes a nemzeti érdekek képviseletére, az MSZP viszont pontosan erre vállalkozik.

Mint mondta, a Fidesznek az EP-választásra sincs programja, míg az MSZP-nek "határozott vállalásokkal teletűzdelt" programja van.

Az EP-képviselőjelölt a Jobbikról szólva elmondta, felmerül a kérdés, hogy vajon a Jobbiknak honnan van pénze az EP-kampányra? Hogy lehet az, hogy a Jobbik mindenhol kap hirdetési felületet, miközben a baloldal ezekből ki van rekesztve? - kérdezte. Vona Gábor Jobbik-elnök azt mondta, hogy pártja a nemzet lelkiismerete - mondta a szocialista politikus azt tudakolva, melyiké.

Gúr Roland szerint nem valósítható meg nemzeti érdekképviselet egy olyan jobbikos listával, amelynek az első helyén Morvai Krisztina áll, aki nem ítéli el egy határon túli magyar politikusnak a leköpését. A második helyen álló Balczó Zoltánnak - aki jelenleg is tagja az Országgyűlésnek - a Fidesz-barátsága közismert, ő mondta, hogy alapvető kérdésekben egyetért a két párt - közölte.

Hogyan képzelhető el a nemzeti érdekképviselet Kovács Bélával, akit "minimum oroszbarátnak" kell tekinteni, ha a sajtóhírek igazak - fogalmazott.