Belföld | Fekete könyv tarlós istván Budapest
2013. november 29. 13:36

Kérdések Tarlós Istvánhoz

Horváth Csaba a főpolgármester elmúlt három évet bemutató sajtótájékoztatójára reagálva azt mondta, az MSZP korábban több mint 200 oldalon 825 hibás döntést mutatott be, erre a városvezetés húsz oldalban tudott reagálni. Szerinte Tarlós István és a Fidesz nem akarja és nem is tudja kijavítani ezeket a hibákat, ez a feladat az új, baloldali városvezetés feladata lesz.

Horváth Csaba hangsúlyozta: a magyarázkodás kevés, tényszerűen rosszabb a helyzet most, mint három évvel ezelőtt. A frakcióvezető hat kérdést tett fel Tarlós Istvánnak, ezek egyebek mellett Budapest közlekedését, a Budapesti Közlekedési Központ Futár projektjét, a villamos- és trolibuszbeszerzését, valamint a közbiztonságot érintették.

Ezekkel kapcsolatban Horváth Csaba elmondta: botrányossá vált a közlekedésszervezés, állandóak a dugók a fővárosban, a 96 villamos és 93 trolibusz beszerzését nem sikerült lezárni, a Közbeszerzési Döntőbizottság milliós bírságokat szabott ki. Kisebb a tűzoltóság, kikapcsolják a térfigyelő kamerarendszert, leállították a díjhátralékosok támogatási rendszerét, így az már senkinek nem segít. Emellett a szakma javaslatát elutasítva kinevezték a Fideszhez köthető Nemcsák Károlyt és a Jobbik-szimpatizáns Dörner Györgyöt két színház élére, és ezekben az intézményekben drasztikusan csökkent a nézőszám.

Szaniszló Sándor fővárosi közgyűlési képviselő ezekhez hozzáfűzte: több mint hatvan napja nem kapnak választ arra, hogy kik a felelősök a Cséry-telepen bekövetkezett környezetszennyezésért, nem tudni, hogy mekkora az anyagi kár, és kik üzérkedtek a szennyezett iszap lerakásával.