Belföld | Magyar Krónika kormánypropaganda
2014. január 09. 17:16

Keresem a jót, keresem a hangot...

Szanyi Tibor elmondta: úgy gondolja, hogy hazafiként neki is kötelessége csatlakozni, szellemi, politikai hozzájárulását tenni a Magyar Csapat lapjához, a Magyar Krónikához.

Nyilván nagyon fontos egy ilyen lapnak a megjelentetése, főleg ha az ilyen drága. Annak idején az ilyen kemény borítójú folyóiratot Szovjetuniónak hívták, "reméljük, hogy tudják hozni azt a színvonalat a szerkesztők, amit elődeik akkor hátrahagytak" - közölte.

Szanyi Tibor felolvasta írását, amelynek címe, Keresem a jót, keresem a hangot...

Az írásban a kormány tevékenységét, többek között a trafik- és a földügyet, az oktatási rendszer átalakítását kritizálja, a Fideszt Lopesznek nevezve.

2010-ben sokan jónak gondolták, hogy ha Orbán Viktor kormányzásba fog, akár azon az áron is, hogy "a korábbi kommunista köpönyeget klerikálisra cserélő kerényik és bencsikek döngölik a nemzet tudatát" - tette hozzá a politikus.

Szanyi Tibor az írást bevitte a szerkesztőség épületébe, majd közölte: a cikket Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata lapigazgatója vette át.


A Magyar Krónika megalapításának tervéről a hét elején számolt be a sajtó. A cink.hu birtokába került az a levél, amelyet Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott és Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata lapigazgatója, a Magyar Krónika leendő főszerkesztője küldött a száz felkért szerzőnek.

A levél szerint a Magyar Krónika című új havi folyóirat - amely "az állam által támogatott kulturális innováció egyik eleme" - elindítását Orbán Viktor szorgalmazta, aki maga is ír majd az először várhatóan májusban megjelenő lapba.

Szanyi Tibor Keresem a jót, keresem a hangot... című írása itt megtekinthető >>>