Belföld | önkormányzat 2014
2014. október 08. 18:25

Készen állunk a vasárnapi választásra

Az MSZP készen áll a vasárnapi önkormányzati választásra - jelentette ki a párt alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Lukács Zoltán a párt országos elnökségének üléséről beszámolva elmondta, hogy testület a megyei és a helyi szervezetek információi alapján áttekintette a választási felkészülést. Mint mondta, ez a hét a mozgósításról szól, több tízezer aktivistájuk van kint az utcákon, járja a házakat, arra biztatják a választókat, hogy "éljenek maradék demokratikus jogaikkal".

A politikus szerint három nappal a választás előtt még mindig nem lehet tudni, mit tartalmaz Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csomagja. Mint mondta, újra felszólítják a kormányt, hogy álljon ki és mondja el, hogyan akar elvenni 1700 milliárd forintot az emberektől.

Ha a nyugdíjasok, a közszférában dolgozók, a közfoglalkoztatottak nem szeretnék, hogy őket is sújtsa ez a csomag, akkor szavazzanak az MSZP jelöltjeire - hangoztatta.

Lukács Zoltán szerint a fideszesek luxusvillákra, luxuslakásokra kérik a szavazatokat az emberektől. Mint mondta, szinte naponta derül ki a kormánypárti politikusokról, melyikük vásárolt luxusvillát magának, sokszor úgy, hogy "trükkösen fel sem tünteti azt a vagyonnyilatkozatában".

Minél több szocialista polgármester, illetve képviselő kerül az önkormányzatokba, annál nagyobb erővel lehet ezeknek a folyamatoknak ellenállni - közölte.