Kettészakadó ország

Fordulatra van szükség a politikában és a kormányzásban annak érdekében, hogy a nehéz helyzetben lévő többséget támogassuk a kedvező helyzetben lévő kisebbség helyett – jelentette ki Burány Sándor országgyűlési képviselő keddi napirend előtti felszólalásában.

Azért van szükség fordulatra, mert 2010-ben a Fidesz-KDNP-kormány olyan pályára állította az országot, olyan folyamatokat indított el, amelyeket ha nem állítunk meg, már középtávon katasztrófába torkollhatnak, mert a szakképzett emberek egyre nagyobb tömege fogja elhagyni az országot, és néhány évtized múlva Magyarország az alulképzett közmunkások és nyugdíjasok országává válna – fogalmazott a politikus.

2010-ben a Fidesz-KDNP hatalomra kerülve megemelte az addig adómentességet élvező minimálbér adóját, majd bevezették a kétmilliós bérplafont, amiről azóta megfeledkeztek – tette hozzá.

Összetévesztik a kormányzást a hatalomgyakorlással – jelentette ki Burány Sándor kifejtve, hogy a kormányzás lényege a közjó szolgálata lenne, például érdemben törődhetnének az oktatással és az egészségüggyel. Ehelyett saját javadalmazásukkal törődnek, a hatalomgyakorlás gigantikus méreteket öltött, üzemszerűen csapolják le a közpénzeket, hogy ebből egy soha nem látott klientúrát építsenek – nem véletlen, hogy mostanra egyre többen köthetőek a miniszterelnökhöz a száz leggazdagabb magyar közül – tette hozzá megjegyezve, hogy eközben az oktatás és az egészségügy lerohadt.

Fordulatra van szükség, mert helyre kell állítani a kormányzás becsületét, magánvagyonok gyarapítása helyett ismét a közjóval kellene törődnie egy demokratikus kormánynak - fogalmazott.

Burány Sándor hangsúlyozta: a rászoruló többséget kellene támogatni a felső tízezer és a haverok, a harácsoló klientúra helyett, viszont erre a fordulatra a Fidesz-KDNP képtelen, ezért meg kell bukniuk.

Kapcsolódó párttagok