mszp.hu | Belföld | fizetésemelés népszavazás
2016. június 16. 17:42

Kevesebb lopást, több fizetést!

Országszerte folytatódik és majdnem június végéig tart az MSZP aláírásgyűjtése az állami földeladások megakadályozása érdekében. Noha már összegyűlt 200 ezer támogatás, Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint ennél többel kell garantálni, hogy lesz valódi népszavazás Magyarországon.

Az MSZP lopásgátló népszavazási kezdeményezése arról szól, hogy a magyar állam, vagyis a magyar emberek tulajdonában lévő földterületek továbbra is maradjanak közösségi tulajdonban – foglalta össze csütörtök délután a győri Baross utcai kitelepülésen Kránitz László, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke.

A mellette álló Tóbiás József elmondta, szűk két hét van hátra az aláírásgyűjtésből, az utolsó 10 napban pedig nagyon intenzíven dolgozunk azért, hogy a népszavazás kiírásához minimálisan szükséges 200 ezer aláírásnál jóval több legyen, mert nem bízunk a hatalomban, nem bízunk a korrekt összeszámolásban. Pártunk elnöke közölte: a következő 10 nap kemény munkája jelenti a garanciát arra, hogy lesz valódi népszavazás Magyarországon.

A hét elején elfogadott költségvetésből kiderül, hogy a kiváltságosok jövőre is mindent megkapnak, miközben 4 millió ember marad ott, ahol van: a létminimum alatt. Ezt az óriási tömeget Orbán Viktor hatalmi szóval kívánja kordában tartani, mert csak a saját hatalmi erejében hisz és úgy gondolja, csak a renddel lehet biztosítani a kormányzati többséget Magyarországon.

Ezzel szemben az MSZP a szociális biztonság rendjét szeretné, azt a szabadságot, hogy az emberek eldönthessék, milyen Magyarországot kívánnak maguknak. A népszavazás arról szól, hogy milyen utat válasszon magának Magyarország. Egy nyugati, szociális Európa irányába haladó, vagy egy kelet felé forduló, bezárkózó és csak a kiváltságosokat gyarapító utat – fejtette ki.

A valódi népszavazás arról is szól, hogy esélyt és reményt kaphatnak-e mindazok, akik ma Magyarországtól csak nyugatra tudnak boldogulni – tette hozzá, utalva a már 600 ezer külföldre vándorolt honfitárunkra.

Ezzel összefüggésben Tóbiás József arról is beszélt, hogy érdemes volt az MSZP-nek felkarolni és folyamatosan követelni a fizetésemelést, mert ma már a kormány is belátja, hogy több fizetést kell adni az állami szektorban ahhoz, hogy az orvosaink, ápolóink, tanáraink vagy éppen a szociális szféra dolgozói ne hagyják el hazánkat.

 

Kapcsolódó párttagok