Belföld | megszorítások átverés
2011. szeptember 26. 12:44

Kicsúszott a Fidesz kezéből a gazdaságpolitika irányítása

A politikus kijelentette: a kormány "kapkodó, dilettáns és felelőtlen" gazdaságpolitikája továbblöki Magyarországot a szakadék felé. Ez az embereknek bizonytalanságot és kilátástalanságot hozott, amit jól mutat, hogy soha nem látott mélyponton van a fogyasztás az országban.

Tüttő Kata szerint a kormány rossz gazdaságpolitikai döntései közé tartozik például az igazságtalan adórendszer, amely "a szegényektől elvesz és a gazdagoknak ad", a visszamenőleges törvények meghozatala, ami bizonytalanságot szül a piacon, az áfa emelése és a közalkalmazottak elbocsátása.

A frakcióvezető-helyettes utalt rá, hogy hasonlóan elhibázott lépés volt a Mol-részvények megvásárlása, a bankok hitelezési képességének csökkentése különböző lépésekkel, ami a beruházások és a növekedés visszaeséséhez vezet.

Eközben az emelkedő terhek mellett a kormány leállított egy sor támogatást, mint a távfűtésben az Öko plusz programot, a panelprogramot, és nem tesz semmit a mintegy 300 ezernyi, közüzemi díjhátralékkal küzdő fővárosi megsegítésére - fűzte hozzá.