Kifelé Lentner Csabával a Közszolgálati Egyetemről!

Lentner Csaba a Közszolgálati Egyetem Közpénzügyi Tanszékének vezetője, ami olyan, mintha egy kecske lenne a káposztaügyi tanszék élén – mondta Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatón.

A politikus kijelentette: kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai arról szólnak, hogy egyrészt magánzsebekbe, másrészt a Fidesz politikai céljaira vándoroljanak a közpénzek. Ezt nem sikerült törvényekkel titkolni, így aztán be kellett ismerni, hogy közpénzekről van szó, illetve, hogy ezeket a közpénzeket mire költötték – emlékeztetett, hangsúlyozva, hogy Lentner Csaba, a Közszolgálati Egyetem tanára – ráadásul a Közpénzügyi Tanszék vezetője – az egyik alapítvány kurátoraként még azt is elmondta, hogy ezt a pénzt konkrétan arra kellene fordítani, hogy 2018-ban a Fidesz meg tudja nyerni a választásokat.

Lukács Zoltán annak a véleményének is hangot adott, hogy Lentner az MNB-ről szóló törvényt is megsértette azzal, hogy nem függetlenül, hanem pártelkötelezettként látja el a feladatát, ezért nincs helye a Közszolgálati Egyetem oktatói között.

Arra gondoltunk, hogy felkérjük az egyetem rektorát, Patyi Andrást, hogy folytasson etikai vizsgálatot az ügyben, de nem tudtunk semmilyen összefüggést találni Patyi András és az etika között – mondta Lukács, majd a szót komolyra fordítva felszólította a rektort, hogy azonnal mentse fel Lentner Csabát oktatói munkája alól, mert a törvény is így rendelkezik és bizonyos, hogy egy ilyen ember nem lehet a Közszolgálati Egyetem oktatója.