mszp.hu | adózás egyensúly gazdagok jómódúak
2017. március 25. 12:45

Kik a gazdagok?

Azoknak az embereknek, akiket gazdagoknak látunk, több szerepet kell vállalniuk a közteherviselésben is – mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke szombaton sajtótájékoztatón.

Majd a Fidesz holdudvarának gazdagodását firtatta: Vajna gazdag? Vélhetően igen, hiszen neki még az online pénztárgépeket sem kellett beszerelnie a kaszinóiba. Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője gazdag? Vélhetően igen, hiszen tavaly 800 milliós osztalékot vett fel, miközben az általa foglalkoztatott 225 ember összesen 157 millió forint bért kapott. Az egyötödét annak, amit az az egy ember felvett.

A gazdagodásnak kétfajta útja van - hangsúlyozta. Az egyik, amikor tehetséggel, tudással szerzi a vagyonát valaki. Ezek előtt az emberek előtt fejet kell hajtani, és tőlük kérni lehet, hogy vállaljanak nagyobb szerepet a közteherviselésben. De vannak, akik a közvagyont lopják meg, vagy politikai segítséget kapnak ahhoz, hogy a közvagyont meg tudják dézsmálni.  Tőlük a jogállam eszközeivel vissza kell venni ezeket a pénzeket.

Kapcsolódó párttagok