mszp.hu | Belföld | demonstráció Szalay Ferenc Szolnok
2016. november 24. 15:40

Kilenc betű: L-E-M-O-N-D-A-N-I

A címben foglalt betűsort ajánlotta Szalay Ferenc szolnoki polgármester figyelmébe Gurmai Zita a tisza-parti városban rendezett megmozduláson.

Az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének és az MSZP Nőtagozatának elnöke kijelentette, hogy a polgármester valószínűleg tisztában van azzal, hogy egy politikus nem beszélhet úgy a választókról – sem férfiakról, sem nőkről, sem ifjakról, sem idősekről –, ahogy ő tette.

A politikus hozzátette, mivel mégis megtörtént az eset, azonnal bocsánatot kellett volna kérni, nem eltussolni az esetet, és kifogásokat keresni.

Gurmai Zita lemondásra szólította fel Szalay Ferencet, aki véleménye szerint most – utoljára – még viselkedhet úgy, mint egy tisztességes ember, aki vállalja tettei következményeit.

Itt az idő: Ha magától nem tenné, akkor itt és most felszólítom Orbán Viktor pártelnököt, hogy mondja ki: Szalay Ferencet el kell távolítani a közéletből – mondta Gurmai, aki rámutatott arra is, hogy a Fidesz uralta parlament továbbra sem szavazza meg a nőket az erőszaktól védő Isztambuli egyezményt.

A megmozduláson szintén beszédet mondott Györfi Mihály, az MSZP választókerületi elnöke, Gy. Németh Erzsébet, a DK elnökségi tagja, és Miskolczi László, a DK választókerületi elnöke. A beszédek után az önkormányzat épületében személyesen is megpróbálták lemondásra felszólítani a polgármestert, aki azonban nem tartózkodott a teremben. Egy későbbi fénykép viszont azt bizonyítja, hogy csupán bújkált, mert a demonstrálók távozása után ismét elfoglalta helyét.

Mint ismeretes, nemrég nyilvánosságra került egy videófelvétel, amelyen a szolnoki közgyűléshez forduló idős hölgyeket Szalay Ferenc, a város polgármestere vén k*rvának nevezte.

Kapcsolódó párttagok