Belföld | Tarlós bkv Budapest
2014. január 07. 12:31

Kinek jó, hogy drágább a villamos?

Négymilliárd forintból lehetne venni 50 új csuklós trolibuszt vagy 50 hagyományos buszt – jelentette ki az MSZP alelnöke.

A szocialista politikus választ vár arra, hogy ki vállalja felelősséget a többmilliárdos veszteségért, és mikor kéri számon a Tarlós István Vitézy Dávid és csapata, a BKK ámokfutását, valamint azt várja Horváth Csaba a főpolgármestertől, hogy derítse ki az igazságot és tárja azt a nagynyilvánosság elé.

Mint mondta, az MSZP a két vezető egyértelmű és közösen vállalt álláspontjára kíváncsi.

Horváth Csaba szerint a BKK által okozott időveszteség nem teszi lehetővé, hogy a teljes villamosbeszerzési projekt a 2013-as költségvetési ciklusban megvalósuljon, mely többmilliárdos veszteséget okoz a budapestieknek, hiszen ez az összeg elvész.

Tüttő Kata, az MSZP frakcióvezető-helyettese több olyan esetről számolt be a Fővárosi Önkormányzat és tulajdonában lévő cégei történetében, amikor súlyosan vagy kevésbé súlyosan megsértették a közbeszerzési törvényt, és ezáltal több esetben megkísérelték, több esetben meg is valósították a károkozást azzal, hogy rosszul folytattak le eljárást törvénysértő módon.

Az elmúlt három évben több mint 50 esetben állapított meg a Közbeszerzési Döntőbizottság törvénysértést a Fővárosi Önkormányzat és az általa tulajdonolt cégek közbeszerzéseiben.

Tüttő Kata több példa közül kiemelte a FŐTÁV informatikai outsourcing tenderét, melynek keretében a mindösszesen 1000 forinttal olcsóbb ajánlatot a FŐTÁV „irreálisan alacsony ár miatt” kizárta.