Belföld | kormánypropaganda rezsi áremelkedés
2013. március 16. 12:59

Kisebb a rezsicsökkentés az eddigi áremeléseknél

Burány Sándor országgyűlési képviselő elmondta: a vezetékes gáz 21, a lakossági áram 10 százalékkal lett drágább, a csatornadíj 28 százalékkal emelkedett, a távfűtés alapdíja Budapesten 5 százalékkal nőtt, a távhő és a meleg víz viszont 13 százalékkal kerül többe, a szemétszállítás pedig 10 százalékkal.

Hozzátette: ez azt jelenti, hogy a mostani rezsicsökkentés mértéke elmarad attól, amennyivel a családok költségei a 2010-es kormányváltás óta nőttek. Kitért arra is, hogy a rezsicsökkentés nem segít azoknak a vidéki embereknek, akik fával fűtenek.

Ráadásul tavaly az Európai Unióban Magyarországon volt a legnagyobb az infláció, ez pedig beépült például az élelmiszerek és a gyógyszerek árába, így ezek is jelentősen drágultak - jegyezte meg Burány Sándor.

Az MSZP-s politikus megismételte: a szocialisták energiahatékonysági beruházásokra fordítanák az E.ON magyarországi gázüzletágának megvásárlására szánt több százmilliárd forintot, az épületek felújításával ugyanis jelentősen, akár 25-40 százalékkal csökkenthetők lennének a fűtési költségek.