Kizsákmányolás helyett valódi munkahelyeket!

Nincsenek új munkahelyek, nincs fizetés, de van helyette kirúgás, feszültség, korrupció és lázongás. Ilyen ma Magyarország - erről Gúr Nándor, pártunk országgyűlési képviselője beszélt szombati sajtótájékoztatóján. Miközben a Fidesz dübörgő gazdaságról papol, százezreket készül elbocsájtani a közszférából. Azt harsogja, hogy minden a legnagyobb rendben van, de ez csak az emberek butítása.

A politikus felhívta a figyelmet a 2015-ös adatokra: száz munkahelyből hatvan közfoglalkoztatotti volt, és a munkahelyek 75%-a támogatással jött létre.

A statisztikák szerint nő a foglalkoztatottak száma, de csak azért, mert olyanokat is számba vesznek, akiket korábban nem: ilyenek például az iskola mellett dolgozó diákok. A külföldön élőket is a magyarországi munkavállalók között tartják számon, és a közfoglalkoztatottak száma is a statisztikát javítja. Ezek azonban nem valódi hazai munkahelyek.

A Fidesz kormánya kizsákmányolja az országot, erre példa Mászáros Lőrinc felcsúti polgármester, aki a 2012-es tevékenysége után 800 millió forint osztalékot vett ki cégéből, miközben 225 munkavállalójának mindössze 157 millió forint jutott.

A képviselő szerint fizetésemelésre van szükség, és nemcsak a minimálbér tekintetében, hanem a közszférában sem szabad elfogadni, hogy valaki százezer forintnál kevesebbet keressen.

Gúr Nándor felhívta a figyelmet arra, hogy megingott az emberek bizalma a kormányban, lázonganak a pedagógusok, a diákok, az egészségügyi dolgozok, és azok is, akik nem kapják meg a fizetésüket, vagy nem annyit kapnak, amennyi járna nekik.

Kapcsolódó párttagok