mszp.hu | Belföld | kockárda NER oktatás societas | Oktatás
2016. március 02. 12:49

Kockárda - felavattuk a NER-rel szembeni ellenállás jelképét

Legyen a kockárda a Nemzeti Együttműködés Rendszerével szembeni ellenállás jelképe! – hirdetett mozgalmat Komjáthi Imre.

Pártunk elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az általa a Szabadság-hídnál hatalmas méretben bemutatott kockás kokárda, a „kockárda” eredetileg a pedagógusok és a diákok melletti szolidaritás jelképe lett volna, de olyan népszerűvé vált az interneten, hogy mára új jelképnek tekinthető. A politikus jelezte, hogy azóta tízezrek készítettek és viselnek kockárdát – különböző színekben és formákban, ahogy a magyar társadalom is sokszínű.

Komjáti Imre szerint széleskörű elismertsége miatt alkalmas arra a kockárda, hogy a NER-rel szembeni ellenállás jelképe legyen, méghozzá március 15-én: azoknak a jelképe, akik a hatalom szerint annyit érnek, amennyijük van, akiket bohócügyi államtitkárhoz küldtek, akiket másodrendű állampolgárként kezelnek és mindenkié, akit a NER megalázott.  Legyen március 15-én a nemzeti színű kokárda mellett mindenkin egy kockárda-kitűző is! – bíztatott az MSZP elnökségi tagja.

A politikus bírálta Németh Szilárd Fidesz-alelnököt, amiért kedden a Parlamentben „sikerült felböfögnie a Habony Művek gusztustalan és mérgező végtermékét”. Ebből is látszik, hogy az Orbán Viktor által létrehozott rendszer mindenkit ellenségnek tekint, aki nem ért egyet vele, panaszkodik és felemeli a hangját az igazságtalanságok ellen – fogalmazott Komjáthi Imre.

A sajtótájékoztató másik résztvevőjeként Torzsa Sándor, a Societas elnöke elmondta, hogy a jó oktatás Magyarország jövője, a Fidesz teljesen eltévedt, ezért szembesíteni kell a valósággal. Szervezete nevében ezért március végéig tartó országos párbeszédet hirdetett, amelynek címe Ifjúsági párbeszéd az oktatásról.


Kapcsolódó galéria: Kockárda - felavattuk a NER-rel szembeni ellenállás jelképét

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »