mszp.hu | Belföld, Gazdaság | költségvetés 2017
2016. május 11. 12:44

Költségvetés 2017 - összekötözött lábbal nem lehet előrelépni

A 2017-es a szemfényvesztés költségvetése, amely alapjaiban elhibázott, megalapozatlan felvetésekre épül – jelentette ki vezérszónoki beszédében Tóbiás József.


A pártelnök-frakcióvezető úgy vélekedett, hogy a költségvetés a reménytelenség tartósságát, a társadalom kettészakítottságát, és hazánk további lemaradását vetíti előre.

Folytatódik tovább az ország lerablására épülő, Fidesz-közeli vállalkozóknak, családtagoknak súlyos milliárdokat számolatlanul nyújtó kormányzás – figyelmeztetett hangsúlyozva, hogy a Fidesznek első a család, legalábbis a Fidesz-közeli családok. Példaként a Mészáros-, a Tiborcz-, a Garancsi-, és a Matolcsy-klánt nevesítette.

Arra, hogy Varga Mihály azt mondta, a költségvetés minden magyar ember számára azt jelenti, hogy egy lépést tehet előre, a pártelnök úgy reagált, hogy összekötözött lábbal nem lehet előrelépni, csak egy helyben topogni, márpedig a kormány az elmúlt években összekötözte a magyar társadalom nyolcvan százalékát, a többieket, a haverokat viszont elképesztő előnyhöz juttatta.

Tóbiás József élesen bírálta a megalázó mértékű nyugdíjemelést, az állami vezetők fizetésemelését, az oktatásra, az egészségügyre és a szociális területekre szánt forrásokat, valamint kifejtette, hogy a legújabb élelmiszer-áfacsökkentés is mindössze 15-20 ezer forintot jelent évente a családoknak, ami egyszerűen alamizsna.

Kijelentette, hogy a kormány nem csupán akarta a magyar emberek javát, de el is tudta venni azt: cserbenhagyták a szociálisan rászorulókat, az ellátások értéke nem emelkedik.

Önök nem hajlandóak lemondani jövőre sem a százmilliárdokat felemésztő felesleges és elhibázott presztízs- és luxusberuházásokról, miközben ezeknek a pénzeknek az egészségügyben, az oktatásban és a szociális szektorban lenne a helye – ostorozta a kormányoldalt a politikus, és bejelentette, hogy az MSZP ezen a három területen átfogó költségvetési módosítócsomagot nyújt be.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok