MTI/mszp.hu | Belföld | fizetés járulék
2016. november 17. 14:19

Kombinált adó- és járulékcsökkentésre van szükség

Az MSZP szerint kombinált adó- és járulékcsökkentésre van szükség Magyarországon, mérsékelni kell a munkaadói terheket, de elsősorban a személyijövedelemadó-terhek csökkentését sürgetik az alacsony jövedelmi sávokban.

Burány Sándor, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: az urizáló fideszes elit képtelen észrevenni, Magyarországon ma nem lehet megélni a minimálbérből.
    
Emlékeztetett arra, az MSZP évek óta átfogó béremelési programot szorgalmaz, és továbbra is százezer forintos nettó minimálbért követel. Hozzátette: a közszférában legalább 50 százalékos fizetésemelésre van szükség.
    
Közölte, keveslik a Fidesz által ezen a területen ígért lépéseket.
    
A politikus kitért arra, a minimálbér mintegy (nettó) 73 ezer forint, és az azt terhelő összes elvonás közelít a hetvenezer forinthoz, vagyis az állam majdnem annyit szed be a munkaadótól és a munkavállalótól, mint amennyit a munkavállaló zsebbe kap.
    
Burány Sándor szerint egész Európában a magyar minimálbért terheli a legmagasabb adó. Megjegyezte, az MSZP kormányzása alatt a minimálbért nem terhelte személyi jövedelemadó.
    
Azért, hogy a foglalkoztatást ne veszélyeztessék, nemcsak a járulékok csökkentésére, hanem a 15 százalékos szja-kulcs további mérséklésére van szükség az alacsony jövedelműek esetében - mondta.
    
Hozzátette: a létminimum alatt keresőknél ez a kulcs akár nulla is lehetne.

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53

Kapcsolódó párttagok