Koncepciós eljárásokkal próbálja lejáratni ellenfeleit a Fidesz

A Fidesznek ez megéri, hogy koncepciós eljárások sorozatával próbálja lejáratni politikai ellenfeleit: bemocskolnak ártatlan embereket, learatják a politikai hasznot, a felmentés pedig már senkit nem érdekel – figyelmeztetett csütörtöki sajtótájékoztatóján Schwartz Béla.

A politikus rámutatott, hogy a forgatókönyv mindig ugyanaz: a nyilvánosság előtt megvádolnak valakit, aztán több éves meghurcolás után az illetőt csendben felmentik.

Schwartz Béla elmondta, hogy négyszer választották polgármesternek Ajkán, így szálka a Fidesz szemében. Ezért az ügyészség kitalálta, hogy hűtlen kezeléssel és zsarolással fogják megvádolni - összesen 22 eljárást indítottak ellene. A bíróság a napokban mondta jogerősen: a vádakból egy szó sem igaz: valamennyi vádpont alól bűncselekmény hiányában felmentették, ahogy azokat is, akiket vele együtt fogtak perbe.

A polgármester rámutatott, hogy a meghurcoltatás öt éve alatt megjelent mocskolódó cikkekkel nem csak őt, hanem az igen sikeres ajkai városvezetési modellt is próbálták lejáratni.

Schwartz Béla felhívta a figyelmet arra, hogy az ő esete csak egy a sok magyarországi koncepciós eljárás közül: „elszámoltatás” címén a Fidesz 2010 óta 1500 feljelentést tett, amelyekből csupán néhány jutott el a bírósági szakaszba, de általában azok is felmentéssel végződtek.