Kopaszgate-ügy: szocialisták kihallgatásával folytatódott a nyomozás

MSZP-s politikusok azt üzenik az ügyészségnek, hassanak oda, hogy a Nemzeti Választási Irodánál február 23-án történtek ügyében indított nyomozásban legyen végre előrelépés; ugyanis az eljárás rendkívül lassan halad.

Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes és Nyakó István szocialista politikus hétfőn a rendőrség Gyorskocsi utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatójukon azt mondták, tudni akarják nemcsak azt, hogy kik voltak az elkövetők, hanem azt is, kik a felbujtók.

A két szocialista politikust szerda délután tanúkihallgatásra idézték, ezt követően nyilatkoztak az újságíróknak.

Lukács Zoltán azt mondta, nem tudnak arról, hogy a rendőrség rajtuk kívül bárkit is meghallgatott volna, például gyanúsítottként. Közlése szerint a meghallgatáson a sokszor látott NVI-videófelvételeket nézték újra. A szerinte lassú eljárásra utalva azt javasolta, ha nem boldogulnak a nyomozással, akkor az akkori híradókat, vagy az internetes felvételeket kellene megtekinteniük.

Megjegyezte, a rendőrség két hónapja próbál nyomozni, miközben az újságíróknak rövid idő alatt arc és név szerint sikerült már beazonosítaniuk mindenkit, aki ott volt az NVI-nél.

Azt mondta, az a gyanújuk, hogy "a hatóságok ezt az ügyet minimum el akarják tussolni, vagy legalábbis húzzák az időt".     
Nyakó István, aki másodjára volt meghallgatáson az ügyben, arra hívta fel a figyelmet, hogy az NVI térfigyelő felvételei alapján a Kúria már kimondta, bűncselekmény történt.

Miről beszélünk még? - vetette fel.     

Közölte, a rendőrség korrupcióellenes főosztályának nyomozását a Fővárosi Főügyészség felügyeli, ezért azt kéri az ügyészségtől, továbbá Polt Péter legfőbb ügyésztől, hogy haladéktalanul intézkedjenek, hogy az ügyben legyen előrelépés.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság március 4-én adott tájékoztatást arról, hogy nyomozást rendeltek el a február 23-án az NVI-nél történtek miatt.

A rendőrség a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.