Kormányzati elvárásból nem épül sikeres Magyarország

Sok tízezer honfitársunk tüntetett szombaton a jövőért azt skandálva, hogy „elég volt!” Tisztességes emberek fogalmazták meg: ahol szétverték az oktatást, ott semmi nincs, ahol szétverték az egészségügyet, ott semmi nincs, ahol dúl a szegénység, ott semmi nincs – fogalmazott Tóbiás József az MSZP frakcióvezetője hétfőn a parlamentben.

A pártelnök elmondta: tanárok, szülők, diákok és érdekképviseleti szervezetek fogalmazták meg közösen jogos követeléseiket, azért tüntettek, mert a felelőtlen kormányzás miatt Magyarországon az egészségügyben, az oktatásban és a szociális területen komoly pénzelvonások történtek.

Tóbiás József részletezte: 85 ezer forinttal kevesebb forrást biztosít a kormány egy általános iskolás oktatására, 195 ezerrel kevesebbet egy középiskolásra és 212 ezer forinttal kevesebbet költ egy egyetemistára vagy főiskolásra.

A kormány a jövőt veszi el a gyermekeinktől! A térségben a magyar kormány költi a legkevesebbet az oktatásra a nemzet összjövedelméből – húzta alá a politikus.

Ha a tanárok nem kapják vissza autonómiájukat, az intézmények az önállóságukat, ha egy diák terheltsége nem arról szól, hogy boldog gyermekként fejlődhet és készülhet a jövő kihívásaira, hanem a kormányzati elvárásokról, akkor nem épül sikeres Magyarország – szögezte le Tóbiás József.

Több tiszteletet követelt az MSZP elnöke a jövőért aggódó demonstrálóknak, majd a felszólalási időkerete hátralévő részében néma csenddel tisztelgett a demonstrálók előtt.

Kapcsolódó párttagok