Belföld, Gazdaság | devizahitelesek
2011. augusztus 22. 16:37

Kormányzati tehetetlenség

Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón kijelentette: a lejárt tartozással rendelkezőknek a nemzeti eszközkezelő jelenthetne kiutat, amely azonban még nem kezdte meg működését, az erre a célra szánt ötmilliárd forint pedig nem elegendő.

Az árfolyamrögzítéssel kapcsolatban az MSZP-s politikus azt mondta, a kormány képtelen volt elmagyarázni, hogy mire számíthatnak három év múlva azok, akik élnek ezzel a lehetőséggel. Tukacs István ennek a számlájára írta, hogy eddig kevesen érdeklődtek az árfolyamrögzítés iránt. Hozzátette, bár az árfolyamrögzítés rövidtávon könnyebbséget jelent, kockázatossá teszi, hogy három év után a tőketartozás mellett - a futamidő végéig - ki kell fizetni a felgyűlt árfolyamkülönbözetet is.

A szocialista politikus ismételten a nemzeti eszközkezelő mielőbbi beindítására és a magáncsőd intézményének megalkotására szólította fel a kormányt. Emlékeztetett arra is, az MSZP lehetővé tenné, hogy a munkaadók átvállalják dolgozóik hiteltörlesztésének a 180 forintos frankárfolyam feletti részét úgy, hogy azt költségként elszámolják.