Korrupciótól bűzlik a kormány

Magyarországon valami bűzlik – kezdte tájékoztatóját Burány Sándor. Jó néhány hónappal ezelőtt egy volt NAV-os szakember Horváth András kitálalt. Nem kevesebbet állított, mint azt, hogy Magyarországon akár több ezer milliárdos tételben csalják az ÁFA-t.

Nem kevesebbet állított, mint azt, hogy vannak kivételezett cégek, amelyek ilyen irányú tevékenysége fölött a NAV szemet huny és az adóhatóság néhány vezetője benne van a korrupciós ügyekben.

Magyarországon valami bűzlik. Mert a hatóságok nem az érintett cégek, hanem a bejelentő Horváth András ellen indítottak vizsgálatot.

Ma már tudjuk, hogy van Magyarországon egy Kitiltottak Társasága nevű csoport, amelynek közös jellemzője, hogy tagjai korrupció gyanú miatt nem tehetik be a lábukat az Egyesült Államokba.
Magyarországon valami bűzlik. Mert a hatóságok nem hajlandók kivizsgálni vezető tisztségviselők korrupciós gyanúit, ehelyett tragikomikus módon össze-vissza hazudoznak.
Világos, hogy a kormányfőnek, több kormánytagnak tudnia kellett, hogy Vida Ildikó és a NAV néhány vezető tisztségviselője érintett.

Magyarországon valami bűzlik. Mert a kormány ahelyett, hogy levonta volna a személyi konzekvenciákat, mindenki a helyén maradhat. Helyén maradhat Varga Mihály, aki nem tudta tisztázni, hogy Vida Ildikó mikor tájékoztatta őt, Szijjártó Péter, aki annak biztos tudatában utazott az Egyesült Államokba, hogy tudnia kellett az ügyről. Össze-vissza hazudozott ebben az ügyben fideszes parlamenti képviselő, az egész fideszes propagandagépezet.

Magyarországon valami bűzlik. Úgy tűnik azért nálunk a legmagasabb, 27% az ÁFA, hogy minél többet lehessen lopni. Azért gyenge a forint, hogy Matolcsy György több száz milliárd forintot költhessen saját oktatási passziójára. A kormány úgy törli el a netadót, hogy társadalmi párbeszédet kezdeményez, ennek levezénylésére Deutsch Tamást nevezi ki. Rogán Antalt idézve: ez most komoly vagy vicc? Mert viccnek durva lenne. Egyébként pedig a netadóról nincs mit tárgyalni, erre az adóra nincs szükség – erősítette meg az MSZP álláspontját a Költségvetési Bizottság elnöke.

Magyarországon valami bűzlik. Az önkormányzati választások előtti estén elgázolják Váradi András polgármester-jelöltet, aki belehal sérüléseibe. Friss sajtóhírek szerint a gázoló hamis okmányokkal igazolta magát, az okmányokban szereplő személy valójában már évekkel ezelőtt meghalt. Kezdetben a rendőrség konkrét személy ellen, de ma már ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást.

Magyarországon valami bűzlik. A legsúlyosabb kérdésekre mi nem Obama elnöktől, nem Goodfriend ügyvivőtől várjuk a választ. A választ Orbán Viktortól várjuk. Válaszolnia kell arra, hogy ebben a hazugságspirálnak mondott-e egyáltalán valaki igazat? Neki kell a személyi konzekvenciákat levonnia.

Mi nem a CIA embereit várjuk Budapestre. Mi Polt Pétertől és Pintér Sándortól várjuk, hogy indítsanak érdemi vizsgálatokat.

Mert ami bűzlik Magyarországon, az maga a kormány. Mindnyájan szenvedünk attól, hogy rendszerszintű, állami korrupció épült ki Magyarországon.