Belföld | Új-Zéland Kósa Lajos
2014. november 26. 14:56

Kósa a költségvetés tárgyalása helyett Új-Zélandra utazott

Az MSZP szerdán sajtótájékoztatón bírálta Kósa Lajost, a Fidesz ügyvezető alelnökét azért, mert a jövő évi költségvetés parlamenti vitája helyett inkább egy új-zélandi "luxusutazáson" vett részt.

Bangóné Borbély Ildikó felidézte azokat a híreket, melyek szerint a Fidesz alelnöke Halász János fideszes képviselővel előbb Dubajba, majd Új-Zélandra utazott.

Hozzátette: eközben tárgyalta az Országgyűlés a jövő évi büdzsét, amely továbbra is kiemelten kezeli a kormányzati presztízsberuházásokat, a forrásokat pedig "minden eddiginél keményebb megszorításokkal" biztosítja.

Kósa Lajosnak Bangóné Borbély Ildikó szerint meg kellett volna védenie azt a büdzsét, amely 25 százalékkal készül "megvágni" a legelesettebb rétegek támogatását. 

A képviselő hangsúlyozta: Magyarországon emelkedik a gyermekszegénység, a hét év alatti gyermekek mintegy fele szegény, a büdzsé és az adótörvények pedig szerinte ötmillióra növelhetik a létminimum alatt élők számát. Mindez azért következhet be, mert "a korrupt kormány magára és a felső tízezerre költi az emberektől beszedett adók nagy részét" - értékelt. 

Szólt kormánypárti politikusok "luxusköltéseiről", ezek közé sorolva Kósa Lajos útját, majd cipős dobozokat vitt a képviselő irodája elé, hogy Kósa Lajos azokat ajándékokkal töltse fel és juttassa el a Baptista Szeretetszolgálathoz, hogy a szegényeknek is juttasson a vagyonából.