Belföld | benzinár
2012. március 21. 16:11

"Kössz Orbán!"

Török Zsolt felszólította a Fideszt, hogy csökkentsék az üzemanyagok jövedéki adóját.

A két politikus mellett, akik a Nyugati pályaudvar előtt tartották sajtótájékoztatójukat, az aktivistáik "Kössz Orbán" feliratú plakátokat tartottak magasba, amelyeken egy benzinkútnál álló, kezében töltőpisztolyt tartó ember stilizált képe volt látható.

Török Zsolt arról beszélt, hogy az "egekben a benzin ára", ami az élet minden területére begyűrűzik, minden fogyasztási cikk árában megjelenik. A szóvivő megjegyezte, hogy eközben az árak mindenütt emelkednek, a bérek pedig csökkennek. Hozzátette, hogy a kormányzat viszont pénzt von el a kultúrától és az oktatástól, a miniszterelnök viszont "focistadiont akar építeni több tízmilliárd forintért". Hozzátette, hogy az "elnöki testőrség, a TEK több száz millió forintból gazdálkodhat évente", Schmitt Pál palotaőrsége milliókba kerül havonta, miközben a rendőröknek "nem adják oda a megígért béremelést".

Kijelentette azt is, hogy a kormányzat a megemelt adókkal "kifosztja" a kisvállalkozásokat, de "osztanak a saját holdudvaruknak", a Simicska Zrt-knek, a Nyerges KFT-knek. Török Zsolt végül arra kérte az embereket, hogy ha tankolás közben felbosszantja őket az üzemanyag magas ára, "akkor gondoljanak arra, hogy ezt a kormánynak köszönhetik". Egyúttal felszólította a Fideszt, hogy amit ellenzékben követeltek, azt lépjék meg, vagyis csökkentsék az üzemanyagok jövedéki adóját.

Bihal Dávid pedig arról beszélt, hogy az elmúlt húsz évben a magyar ifjúság még soha nem volt olyan rossz helyzetben, mint most, mert a "pályakezdőktől a reményt, a felsőoktatásban hallgatóktól a pénzüket, a szakmunkásoktól meg éppen a munka becsületét veszi el a kormány".