mszp.hu | Belföld | kopaszok népszavazás parlament
2016. augusztus 22. 10:05

Közbizalom, közbeszéd, felelősség

Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese napirend előtti felszólalásában elmondta, tudható, hogy kormány azzal próbál majd érvelni, hogy az ellenzék el akarja lehetetleníteni a népszavazást, bár ezt nem tehetik hitelesen.

Hol volt a kormány február 23-án, amikor a vasárnapi zárva tartás eltörlése érdekében próbált népszavazást kezdeményezni az MSZP, de „tele volt kopaszokkal az NVI”? – fogalmazott.

Még egy belső vizsgálatot sem rendeltek el Pálffy Ilonával szemben, aki elküldte a rendőröket, nehogy intézkedjenek – tette hozzá.

Szakács László kijelentette: az MSZP azt szeretné, ha mindenkinek ugyanolyan szavazati joga lenne, ugyanolyan könnyen tudjon leadni szavazatot minden arra jogosult állampolgár.

„Önök akarják megvédeni Magyarországot meg Európát, amikor az NVI bejáratát és előcsarnokát sem tudták megvédeni” – fogalmazott az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Szakács László kifejtette: nem a Fidesz teszi erőssé az országot, hanem mindazok, akik az egészségügyben, az oktatásban, az üzemekben és a közigazgatásban dolgoznak annak dacára, hogy látják, nem az dönt ma valakinek a sikerességéről, hogy mennyire szorgalmas, bátor vagy rátermett, hanem az, hogy „a kedves vezető éppen kire mutat rá”, és így a földből nőnek ki Mészárosok, Andy Vajnák, Garancsik és Spéderek.

Akik mindezek ellenére dolgoznak ezért az országért – tette hozzá -, azért teszik, mert európaiak és Európában akarnak maradni. Mi őket képviseljük, és az ő érdekük az, hogy Európában maradjunk, és ezért mondjuk, hogy aki otthon marad, az Európában marad.

A napirend előtti felszólalások után véget ért az Országgyűlés mai, ellenzéki pártok kezdeményezésére összehívott rendkívüli ülése, mivel a kormányoldal nem ért egyet a levélben történő szavazás lehetőségének kibővítésével és nem biztosítja a határozatképességet.