mszp.hu | Belföld | Önkormányzat
2019. szeptember 04. 15:16

Közösen Pesterzsébetért Balog Róberttel!

Sajtótájékoztatón mutatta be Balog Róbert sikerét Pesterzsébetért az MSZP vezetésével az Összefogás.
Az aláírásokat sikeresen összegyűjtött Balog Róbertet az MSZP részéről Hiller István, Pesterzsébet országgyűlési képviselője vezetésével mutatta be az Összefogás szeptember 4-én. „Ütőképes csapat állt fel Pesterzsébetért. Az ellenzék összefogott azért, hogy Pesterzsébet még jobban és még erőteljesebben fejlődjék!” – indított Hiller, aki elmondta, hogy az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP képviselői együttesen indulnak Pesterzsébeten, minden választókörzetben közös jelölttel.
 
Ezután Balog Róbert, az összefogás közös polgármesterjelöltje mutatkozott be a sajtótájékoztatón: „Egy 13 fős csapat egyik tagja vagyok, a polgármesterjelölt Pesterzsébeten. Készen állunk arra, hogy megújítsuk a kerületet, hogy megoldjuk azokat a problémákat, amiket a lakók és a lakosság felvetett az elmúlt időszakban.” Az egyik legégetőbb megoldandó problémára Balog példaképp az utak és a járdák felújítását említette: „Ezek a folyamatos kezelés hiánya miatt jutottak ide” – mondta. 
 
A polgármesterjelölt az élhetőség tovább javításáról is beszélt: „Élhető, zöld Pesterzsébetet szeretnénk, ami jelenti a közterületek, játszóterek, fák állapotát, jelenti a környezetvédelmet és az épített környezet védelmét. Biztonságos Pesterzsébetet szeretnénk, ami a közrendet, a közbiztonságot, annak fokozását, javítását és azt a tényt jelenti, hogy a lakossági bejelentések megoldásra kerülnek” – sorolta Balog Róbert, majd kitért a városrész egészségügyi programjára.  
 
„Egészséges Pesterzsébetet szeretnénk, hiszen Dél-Pest egyik legnagyobb kórháza itt van, és szükségünk van arra, hogy az alapellátás, a gyermekegészségügy rendbe kerüljön” – mondta Balog, majd a leendő szövetségesekről szólt: „Becsületes, tisztességes Pesterzsébetet szeretnénk, ami együttműködik azokkal, akik kezet nyújtanak neki, kezet nyújt a Dél-Pesti Kerületek Szövetségének, nem politikai játszótér, nem politikusi alku, hanem az itt élők érdekének érvényesítésére törekszik.”
 
Ezután a polgármester-jelölt arról beszélt, hogy óriási pedagógushiány van, és az óvodákat és bölcsődéket is fejleszteni fogják polgármestersége idején. „Nagyon fontos, hogy jó iskolák, jó óvodák legyenek a kerületben, hiszen az lesz az alapja a kerület fejlődésének.” Az oktatási programból kihangsúlyozta, hogy új iskolákra, óvodákra is szükség van és a meglévőket polgármestersége idején fel is fogják újítani. Az iskolák fejlesztése is egy olyan szempont, amibe a kerületnek több beleszólása kell, hogy legyen, az óvoda és a bölcsőde fejlesztése pedig egyértelműen az önkormányzat kötelezettsége, mondta Balog.
 
A polgármesterjelölt felhívta a figyelmet a szeptember 24-én tartandó lakossági fórumra, ahol a program és a választókörzeti jelöltek is bemutatkoznak és készen állnak a párbeszédre a szavazókkal, majd hozzátette: „Mindenki vigye a hírt, hogy Pesterzsébeten van polgármesterjelölt, aki tisztességes, egyenes úton indul el, egy összefogás jelöltje, civil emberként indul el a városrész jobbítása érdekében.”
 
Kitért arra is, hogy etikus és tisztességes kampányt szeretnének folytatni és ennek részeként a városban évek óta létező etikai nyilatkozatot közösen fogják aláírni mind a 13-an. „Ebben arra vállalkozunk, hogy a létező és eddig is nyilvános etikai szabályoknak megfelelően folytatjuk a kampányt, mindenki világossá teszi céljait, programját, támogatóit, és azt, hogy milyen felhatalmazással indul el a választáson. A folyamat elején állunk, arra kérünk mindenkit, aki érdeklődik Pesterzsébet jövője iránt, (…) azok ismerkedjenek meg a programokkal és döntsenek szabadon: elvek és célok mentén válasszanak közülük” – szólította meg a választókat Balog Róbert.
 
Végül a polgármester-jelölt nyilvános vitára hívta a jelenlegi polgármestert: „Kihívom a jelenlegi polgármester urat egy nyilvános vitára. Amennyiben elfogadja, egyeztetünk annak helyéről és idejéről!” – zárta szavait Balog Róbert az Összefogás pesterzsébeti polgármesterjelöltje.
 
 

Kapcsolódó párttagok