Kunhalmi Ágnes újra indul a budapesti elnökségért

Budapesten is elindult a tisztújítási folyamat – jelentette be szerdán Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke, aki ismét versenybe száll a tisztségért.

Büszke vagyok arra, hogy elnökségem két éve alatt minden időközi választást megnyertünk Budapesten, és különösen arra, hogy Újpesten indult el a fideszes kétharmad lebontása – mondta. Sikerült teljesíteni azt a stratégiai célt is, hogy a Jobbik támogatottsága 10 százalék alatt maradjon a fővárosban.

Kunhalmi Ágnes úgy vélekedett, hogy Budapestet a kormány folyamatosan “szívatja”, és pénzmegvonással bünteti azért, mert a fővárosban kisebb a népszerűsége. Emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi önkormányzati választások előtt módosították a törvényt, és a Fidesz ennek köszönheti közgyűlési többségét, pedig a demokratikus ellenzékre több voksot adtak le, mint rájuk. A politikus itt tett említést a terézvárosi választási csalásról is.

A városvezetés bírálataként Kunhalmi Ágnes beszélt a fővárosi zöldterületek jelentős csökkentéséről, a közlekedés tragikus állapotáról, a kultúra területén folytatott „szellemi és kulturális kútmérgezésről”, és az oktatásról. Utóbbi kapcsán kijelentette, hogy Budapest visszaköveteli az államosított iskoláit.

A közelmúlt párizsi és brüsszeli terrorcselekményeinek kapcsán a fővárosi elnök kijelentette, hogy Budapest biztonságára ügyelni kell. Szerinte a helyzet kulcsa a miniszterelnök és a kormány – jelenleg hiányzó – együttműködése lenne más országokkal és más fővárosokkal.

Kapcsolódó párttagok