Kunhalmi: az elmaradt fizetésekre és a lopásokra szavaznak, akik Orbánt újraválasztják

Kunhalmi Ágnes szerint akik a vasárnapi Fidesz-kongresszuson újra pártelnöknek választják Orbán Viktort, azok a fizetések elmaradására, a rohadó iskolákra és kórházakra”, az orosz érdekek kritikátlan kiszolgálására, a nemzetközi elszigetelődésre, az urizálásra, a lopásra és az öncélúvá vált politizálásra mondanak igent.

Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke szombati, Kéthly Anna budapesti szobra előtt tartott sajtótájékoztatóján a fideszes kongresszusi küldöttek figyelmébe ajánlotta Orbán Viktor korábbi szavait, miszerint ne arra figyeljenek, amit mond, hanem arra, amit tesz. Az MSZP budapesti elnöke kiemelte: a sokszor idegengyűlöletbe és rasszizmusba hajló beszédmód és kettős beszéd is szörnyű, de ennél borzasztóbb, amit a kormányfő cselekszik. Közalkalmazottak ezrei nem kaptak fizetést, van, akinek október óta nem érkezett meg a bére, azzal együtt, hogy a magyar állam rövid lejáratú állampapírokat bocsát ki. Kunhalmi Ágnes szerint felvetődik a kérdés: vajon kiürült az államkassza és elfogyott-e a pénz, hogy kifizessék az állami alkalmazottakat? Mert az adókat közben továbbra is beszedik. Eközben az egészségügyben soha nem látott mértékben nőnek a várólisták, védőnők és orvosok hagyják el az országot, a kórházak pedig siralmas állapotban vannak.

Kunhalmi Ágnes felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar oktatás rendszere a szemünk előtt zuhan össze, nemcsak a tankönyvek, hanem a pedagógusok fizetései sem érkeztek meg időben. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ folyamatosan újratermeli az adósságot, miközben hatalmas fenntartói problémákkal is küszködik; növekszik az iskolát korán elhagyók aránya. Árulkodó, hogy a kormánypárti politikusok nem az állami iskolákba íratják gyermekeiket.

Kunhalmi Ágnes Kéthly Anna szobrát megemlítve felvetette azt is: vajon hiteles-e, hogy azok állították fel Kéthly Anna szociáldemokrata politikus szobrát, akik leszállították a tankötelezettség korhatárát, miközben az egykori szociáldemokrata politikus haláláig azért küzdött, hogy a szegény gyermekek jobb iskolához jussanak. Van-e erkölcsi alapja Orbán Viktornak szobrot állítani Kéthly Annának, amikor a miniszterelnök szerint a magyar nők nem alkalmasak arra, hogy a politikában vezető szerephez jussanak? – tette fel kérdéseit az MSZP budapesti elnöke, hozzátéve: most azok állítanak szobrot az egykori képviselőnőnek, akik a politikailag vállalhatatlan Hóman Bálintnak is szobrot akarnak állítani.

Kapcsolódó párttagok