Kunhalmi: Orbán újra kötelezővé teszi az orosz nyelv tanítását?

A Magyarországon kialakult tudásválság oka abban keresendő, hogy Balogh Zoltán, Hoffmann Rózsa és Czunyiné Bertalan Judit gyakorlatilag ellenállás nélkül hajtotta végre Orbán Viktor politikáját, az ország elvágását a világtól – jelentette ki Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa szombati Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az oktatási rendszer tudatos szétverése a „legbrutálisabb fal és akadály az emberek boldogulása és jóléte előtt” – fogalmazott a politikus.

Kunhalmi Ágnes szerint tetten érhető a tudatos károkozás a felsőoktatásban, ahonnan több tízmilliárdot vont ki a kormány, ahol cinikus módon az egyetemektől elvont forrásokból spóroltatnák meg a béremelést.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szólva elmondta: állandó fizetési problémái vannak a Kliknek, előfordult, hogy tömegek után nem fizetett járulékokat és fizetések maradtak el, illetve intézmények tartoznak közüzemi számlákkal, ráadásul mostanra gyakran a tanításhoz szükséges legelemibb eszközök is hiányoznak az iskolákból.

Kunhalmi Ágnes szerint amióta bevezették a Pedagógus Önértékelési Csoportokat, azóta a Klik vált az új III/III-as ügyosztállyá Magyarországon.

Orbán Viktor újrateremtette mindazt a magyar iskolákban, ami ellen a Fideszt 27 éve megalkották – tette hozzá.

Az MSZP oktatáspolitikusa rémisztőnek nevezte, ahogyan Orbán Viktor „oroszimádata kiteljesedik a közoktatásban is”, és azt kérdezte, hogy a sikertelen keleti nyitás után, Paks II után, az orosz nyelvű állami híradó után mikor kívánja bevezetni az orosz nyelv tanítását a közoktatásban.

Kapcsolódó párttagok