mszp.hu | Belföld | Oktatás
2016. április 14. 13:36

Lánczi András nem alkalmas rektornak

A Századvég körül az elmúlt években kialakult korrupciógyanús ügyek nagyon rossz fényt vetnének a magyar felsőoktatás egészére és a Corvinus Egyetem polgáraira, ezért Lánczi Andrásnak meg kellene gondolnia, hogy jelentkezik-e rektornak.

Mindezt Kunhalmi Ágnes, pártunk országgyűlési képviselője és budapesti elnöke mondta az egyetem előtt tartott sajtótájékoztatón.

Nagyon fontos pozíció a rektoré, minden, az egyetemet érintő kérdésben ő dönt, ő nevezi ki az oktatókat, ő képviseli az egyetemet – magyarázta a politikus hozzátéve, hogy ehhez képes Lánczi a Fidesz fő ideológusa, Orbán Viktor tanácsadója.
Az egyetemektől elvont pénzek miatta a felsőoktatás már így is ott van a Fidesz bűnlajstromán – figyelmeztetett, majd közölte, hogy a Századvég négymilliárdos állami szerződését érdemes szembeállítani a ténnyel, hogy a Corvinus volt az egyik magyar egyetem, amelynek szénszünetet kellett tartania. Megemlítette azokat a túlárazott Századvég-tanulmányokat, amelyekért az állam betűnként 60 forintot fizetett. Melyik egyetemi tanár kapott valaha 52 ezer forintot laponként egy tanulmányért? – vetette fel a kérdést.

A képviselő kijelentette, hogy a négymilliárdos szerződés körül kibontakozott botrány felveti a hűtlen kezelés gyanúját, majd feltette a kérdést: mit üzen a jövő közgazdászainak, vállalkozóinak, ha a Századvég elnöke áll az egyik legjobb egyetemünk élén?

Ezek az ügyek nem csupán rossz fényt vetnek a Corvinus Egyetemre és a magyar felsőoktatásra, de a jövő pénzügyi és gazdasági polgárságának kialakulását is gátolják –összegezte a helyzetet Kunhalmi Ágnes.

Kapcsolódó párttagok